Keresik a krisztinavárosi templom és sok környékbeli ház firkálóját

Hazai – 2021. október 21., csütörtök | 17:00

A Budapesti Rendőr-főkapitányság I. Kerületi Rendőrkapitánysága rongálás bűntett miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A Police.hu oldalon közzétett felvételen látható falfirkálót keresik.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi október 13-án 0 óra és 3 óra között Budapest I. kerületében a templom, valamint több ház falára falfirkát festett. A feltételezett elkövetőről felvétel készült.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság I. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

*

A Budavári Önkormányzat október 15-én tette közzé Facebook-oldalán, hogy számos lakossági bejelentés érkezett arról, hogy október 12-én éjszaka a Naphegy és Krisztinaváros városrészben vakcinaellenes feliratokkal csúfítottak el közel ötven épületet, valamint a Krisztina téri Havas Boldogasszony-plébániatemplomot.

A rongálás miatt a rendőrségi feljelentést a Budavári Önkormányzat megtette, a rendőrség megkezdte az elkövetőkkel szembeni nyomozást.

A közösségi posztban az önkormányzat közölte, hogy az érintett lakóházak tulajdonosainak, közös képviselőinek egyelőre nincs teendőjük. A rendőrségi helyszínelést követően a Naphegy és a Krisztinaváros városrészben található épületek graffitimentesítését a Budavári Önkormányzat megkezdi, a tisztítás teljes költségét az Önkormányzat finanszírozza. Az épületek tisztítása előreláthatólag október 22-ig tart.

Forrás: Police.hu, Budavári Önkormányzat Facebook-oldala

Fotó: Budavári Önkormányzat Facebook-oldala

Videó: PoliceHungary

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria