Kívánjunk magunknak jobb jövőt! – Palmer-Buckle ghánai érsek optimizmusra buzdította honfitársait

Kitekintő – 2021. január 13., szerda | 12:18

Charles Gabriel Palmer-Buckle, a ghánai Cape Coast érsek-metropolitája az új év kezdetén adott interjút, melyből hazája számos hírportálján idéztek. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) meghívott előadója a pesszimizmus minden formájától óva intette és hazaszeretetre buzdította a ghánaiakat.

Zenél, politizál és szolgál. Charles Palmer-Buckle érsek aktív és érdekes személyiség. Korábban már bemutattuk a főpásztor eddigi életútját.

A főpásztor nemrég interjút adott a ghánai hírügynökségnek, melyben a következőt mondta: „Kívánjunk magunknak jobb jövőt, mert népünk fényes jövő elé néz.” Arra buzdította a ghánaiakat, hogy legyenek hálásak Istennek az elmúlt években adott áldásaiért. A beszélgetésben természetesen kitért a koronavírus-járványra is, amely kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy az Úr védelmezi a nemzetet ebben a helyzetben is. Az érsek optimizmusának adott hangot a választások kapcsán, hogy talán kialakulhat a politikai stabiltás hazájában.

Charles Palmer-Buckle a Ghána nemzeti lobogóján szereplő színek szimbolikáján keresztül idézte fel országa múltját és tekintett a jövőre. „Az arany szín azt jelenti, hogy a ghánaiaknak az ország életének minden területén növekedésre kell törekedniük és a fejlődés élére kell állniuk” – mondta. Hozzátette: „A vörös szín azt az áldozatot szimbolizálja, amelyet az állampolgárok hoztak az ország igen gyors fejlődéséért.

Mostantól az embereknek készen kell állniuk arra, hogy önkéntes támogatást nyújtsanak a kevésbé kiváltságosoknak, hogy ők is tisztességes életet élhessenek.” Az érsek szerint a zöld szín a nemzet reményét képviseli és felkiáltójelként figyelmeztet, hogy óvjuk a természetet az éghajlatváltozás káros hatásainak csökkentése érdekében.

Végül arra buzdított mindenkit, hogy tartsa be a járványügyi előírásokat, hogy ezzel megvédje Ghánát a vírus újabb hullámától.

Fordította: Tóth Franciska

Forrás és fotó: NEK

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria