Közel hatszáz helyszín csatlakozott a holnapi világméretű szentségimádáshoz

Hazai – 2019. június 21., péntek | 16:51

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága az Eucharisztia ünnepéhez, úrnapjához kapcsolódva június 22-ére, szombatra idén is világméretű szentségimádást hirdetett, hogy együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelen lévő Jézust szerte a világon.

„Amikor Jézus Krisztus feltámadása után búcsúzott tanítványaitól, elküldte őket az egész világra, hogy hirdessék az örömhírt. Megígérte, hogy velük lesz »mindennap, a világ végezetéig«. Velünk van tanításában, kegyelmében, szentségeiben, de különösen velünk van az Eucharisztia ünneplésében és az Oltáriszentségben, melyet szentmisén kívül is imádattal veszünk körül. Idén Magyarországon június 23-án, vasárnap ünnepeljük úrnapját. Előtte szombaton ismét közös, világméretű szentségimádást tartunk. Vegyünk részt ezen a közös imádáson minél többen, kapcsolódjunk be egyházközségünkkel, közösségeinkkel együtt! Legyen ez a világméretű szentségimádás a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készületünk következő állomása, s éljük át újra Isten megújító szeretetét!”

(Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek)

Jézus a megéhezett tömeg láttán ezt mondja tanítványainak: „Ti adjatok nekik enni!” A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve erre hív minket Jézus. Enni adni az éhezőknek, de észrevenni azokat is, akiknek a lelke éhezik a szeretetre, Istenre.

A szervezők mindenkit hívnak és várnak, hogy június 22-én, az úrnapja előtti szombaton a világ minden részén imádkozzunk együtt egy órát az Oltáriszentségben jelen lévő Jézus Krisztus előtt, aki önmagát adta értünk.

Minden odaadott egyórányi ima enyhítheti mások lelki éhségét.

Sokan sokat tehetünk másokért!

A világméretű szentségimádás helyszíneiről ITT lehet tájékozódni.

Forrás: Corpusdomini.iec2020.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria