Közel hatvan adag meleg ételt ad rászorulóknak a Máltai Szeretetszolgálat Sepsiszentgyörgyön

Kishírek – 2023. május 18., csütörtök | 15:03

Közel hatvan adag meleg ételt főznek hétköznapokon a Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi kirendeltsége által két hónapja indított szociális konyhán. Meleg ebédet szállítanak harminckilenc nehéz helyzetben lévő idős embernek, valamint ebédet adnak a Csíki negyed hajléktalanszállója mellett működő nappali foglalkoztató központot látogatóknak is.

Bár kezdetben úgy tűnt, hogy a létesítmény létrehozásának megnövekedett költségei miatt csak két–három hónapra elegendő tartalék marad a napi ebéd előállításához, a támogatóknak köszönhetően elhárult az esetleges leállás veszélye – tudta meg a Háromszék Székely Róbert programfelelőstől.

A szeretetszolgálat munkatársa elmondta: harminckilenc nehéz helyzetben lévő idős embernek szállítanak meleg ebédet, ugyanakkor tucatnyi adagot juttatnak el a Csíki negyed hajléktalanszállója mellett működő nappali foglalkoztató központot látogatóknak is.

A március eleji indulást követően támogatókat kerestek, hogy biztosított legyen az alapanyag, amiből naponta főzhetnek. Székely Róbert azzal a jó hírrel szolgált, hogy cégek és vállalkozások karolták fel kezdeményezésüket, amelyek hetente, havonta biztosítják a meleg ebéd előállításához szükséges hozzávalókat. „Ez bizony nagy segítség, hálásak vagyunk érte” – mondta Székely Róbert. Hozzáfűzte: az önkormányzat is hozzájárul a szociális konyha működéséhez, ezzel a szeretetszolgálat „Guruló ebéd” programjának idős kedvezményezettjei számára biztosított a meleg ebéd.

Forrás és fotó: Gyulafehérvári Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria