Közös kirándulással zárták a tanévet a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye hitoktatói

Kishírek – 2024. június 11., kedd | 10:08

Az egyházmegye világi hitoktatói közös kirándulással és hálaadó Te Deummal zárták a 2023/24-es tanévet június 8-án az Ózd melletti Arlón.

A találkozón Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök, valamint Németh István püspöki titkár, egyházmegyei hitoktatási referens is részt vett.

A főpásztor hálaadó szentmisén mondott köszönetet a hitoktatóknak az elmúlt tanévben végzett szolgálatukért, odaadó munkájukért, és további támogatásáról biztosította őket.

A nap során a katekéták ellátogattak az arlói Szent Ferenc Kisnővérei közösséghez, akik éppen az idén 30 éve kezdték el szolgálatukat a legszegényebbek között a településen.

Judit nővér, az Elfogadlak Alapítvány elnöke bemutatta a cigánypasztorációs munkájukat, beszélt a kihívásokról, nehézségekről és arról, hogyan tartják meg a reményt a nehéz körülmények között élő emberekben.

A kiránduláson a természet is megajándékozta a hitoktatókat, sokan először csodálhatták meg a festői szépségű Arlói-tavat és környékét.

A találkozó közös zsolozsmával zárult a különleges építészeti és művészeti értékekkel ékesített Árpád-kori Szent Simon-templomban.

Szöveg: Bakai Berta hitoktatási koordinátor

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Kardos György

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria