Közzétették az Amazónia térségével foglalkozó rendkívüli püspöki szinódus hivatalos dátumát

2019. március 3., vasárnap | 14:02

A püspöki szinódus főtitkársága február 25-én közzétette az Amazónia térségével foglalkozó rendkívüli püspöki szinódus hivatalos dátumát: október 6. és 27. között rendezik majd meg a Vatikánban.

A tanácskozás témája: „Amazónia: új utak az Egyház és az átfogó ökológia számára”.

Ferenc pápa 2017. október 15-én, vasárnap, a déli Úrangyala elimádkozása előtt jelentette be, hogy rendkívüli szinódust fog összehívni az amazóniai térség számára. „Ennek az összejövetelnek az a legfőbb célja – mondta akkor a pápa –, hogy új utakat találjon Isten népe ott élő tagjainak evangelizálása számára, különös tekintettel az őslakosokra, akikről gyakran megfeledkeznek, és akik nem reménykedhetnek gondtalan jövőben, többek között az Amazonas-medence őserdőinek, a bolygó létfontosságú tüdejének válsága miatt.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
szetmallo-hangerdo-nuncius-latogatasa-pannonhalman-szent-benedek-tavaszi-unnepen
Szétmálló hangerdő – A nuncius látogatása Pannonhalmán Szent Benedek tavaszi ünnepén

Szent Benedek tavaszi ünnepét Pannonhalmán, Michael August Blume apostoli nunciussal és a szerzetesi közösséggel együtt misével és utána a „Csend” kiállítás megnyitójával ültük meg március 21-én.

12:44
ez-is-evangelizacio-elkeszult-az-eucharistia-kartyajatek
Ez is evangelizáció… – Elkészült az Eucharistia kártyajáték

Január elején írtunk arról, hogy aki a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve Esztergomban, a Szent Adalbert Központban rendezett konferencián járt, az utolsó napon, a szünetben egy különleges társasjátékkal is találkozhatott, ami az Eucharistia nevet kapta.

2019. március 21., csütörtök