Külhoni magyar ismerőseink felhívására buzdít a Háló mozgalom

Külhoni – 2018. június 3., vasárnap | 19:58

Június 4-e a nemzeti összetartozás napja. A trianoni diktátumra való emlékezés évfordulóján a Háló mozgalom a határokon túl élő barátaink, ismerőseink felhívására buzdít. A kezdeményezést az alábbiakban közöljük.

Összetartozunk, számon tartalak, felhívlak!

A fájdalmas emlékezés évfordulóján vegyük számba és szólítsuk meg élő szóval a határaink túloldalán élő néhány barátunkat, ismerősünket! Telefonáljunk, és a határtalan szeretet hangján fonjuk tele a Kárpát-medencét, megerősítve megtartó személyes kapcsolatainkat. Így fejezzük ki összetartozásunkat!

Csatlakozz te is! Hívj meg és hívj fel másokat!

Facebook-esemény ITT.

Megint szembe jön a szomorú évforduló! Tegyél meg annyit, hogy ezekben a napokban felhívod egy távoli vagy szórványban élő nemzettársadat, és elmondod neki, hogy számon tartod őt! Ez az, amit a Háló 29 éve folyamatosan tesz: határokon átívelő személyes kapcsolatokat épít! Csatlakozz Te is!

Trianon a magyarság egyik jelenleg is élő, fájó sebe. Sokan hárítással, haraggal, belenyugvással „kezelik” a kérdést. Mi egy újszerű hangot, a szeretet és építkezés hangját szeretnénk ezzel kapcsolatban hallatni, és kívánjuk, hogy ez egy országos mozgalommá váljon!

Az a gondolatunk, hogy erősítsük egymást személyes kapcsolatokkal, egymás felé fordulással! Ezen a napon hívja fel mindenki legalább egy ismerősét valamelyik határ túloldalán! Ilyen módon fonjuk be és szőjük teli élő telefonvonalakkal, azaz odafigyeléssel, megszólítással a Kárpát-medencét, és okozzunk meglepetéseket, örömöt, gyógyítsunk sebeket!

A módszer egyszerű, aktív cselekedetet igényel, bárki megteheti, a modern kor eszközeit használva akár anyagi áldozatot sem igényel. Tegyük ezen a napon azt, amit a hétköznapokban ritkán teszünk, azaz csak az összetartozás érzéséért hívjuk fel egymást!

A Háló a Kárpát-medencében működő katolikus indíttatású, keresztény mozgalom, mely nyitott minden jóakaratú ember felé. Az 1989-ben indult mozgalom budapesti gyökerekkel rendelkezik, az Egyház közösségi arcát hordozza. Az embert alapvetően közösségben képzeli el, ezért az arra vágyókat segíti, hogy közösségre leljenek. Alapvető működése az emberek és közösségek közötti, határokon átívelő kapcsolatépítés.

Forrás és fotó: Háló mozgalom

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria