Kulturális műsor előzi meg a Szent Jobb-körmenet előtti ünnepi szentmisét

Hazai – 2021. augusztus 18., szerda | 8:02

Szent István király ünnepén, augusztus 20-án zenés program és imádság előzi meg az ünnepi szentmisét, melyet Erdő Péter bíboros, prímás mutat be a Szent István-bazilika előtti téren. Idén a szentmise szónoka Felföldi László pécsi megyéspüspök lesz. A szertartást követően kerül sor a hagyományos Szent Jobb-körmenetre.

Augusztus 20-án, pénteken a Szent Jobb 10–13 óráig látogatható a Szent István-bazilikában.

15 órától a bazilika előtti téren az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (2021. szeptember 5–12.) való készület jegyében tartanak kulturális programot. A téren Dévai Nagy Kamilla Liszt Ferenc-díjas énekes lép fel a Krónikás Zenedével. Fodor Réka és Csókay András missziós orvosok tanúságot tesznek szolgálatukról.

Böjte Csaba ferences szerzetes, a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar és csángó fiatalok is közreműködnek az ünnepi készületben.

Kubik Anna Kossuth-díjas színművész szavalatával, Petrás Mária és a Muzsikás együttes, majd Tóth Gabi fellépésével zárul a kulturális program. Ezt követően a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkárságának vezetője, Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök és a főtitkár, Fábry Kornél tartanak tájékoztatót a közelgő világeseményről, majd közös imádsággal ér véget az előkészítő program.

17 órakor szentmisét mutat be és a Szent Jobb-körmenetet vezeti Erdő Péter bíboros, prímás, szentbeszédet mond Felföldi László pécsi megyéspüspök.

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Magyar Kurír
(ki)

Kapcsolódó fotógaléria