Legyünk mi is a Szűzanya munkatársai – Fatimai est Bucsuban

Kishírek – 2024. február 20., kedd | 11:49

Február 13-án, Bucsuban gyűltek össze a toronyi plébánia hívei, hogy szentmise és körmenet keretében adjanak hálát, és imádkozzanak a Fatimai Szűz Máriához.

Az est a rózsafüzér elimádkozásával vette kezdetét, a fatimai imacsoport vezetésével. A szentmise szónoka Demeter István, a toronyi plébánián szolgáló diakónus volt.

Szentbeszédében a diakónus felhívta a hallgatóság figyelmét arra, hogy nem szabad a Mária-tiszteletnek a különböző címeinek felsorolásában kimerülnie, hanem a mi életünkben is kell, hogy gyümölcse legyen. A mi életünkben is jelen vannak azok az erények, és értékek, amelyeket a Szűzanya is hordozott. XII. Piusz pápa gondolatát idézve kitért arra is, hogy Fatima üzenete Mária által végbevitt legerősebb isteni beavatkozás az Egyház és az emberiség történelmében az apostolok óta. Majd rámutatott arra: mi is tapasztaljuk, ha egy imát elmondunk, a mi szívünkben is egy pici ajtó megnyílik, és észrevesszük a jót. Erre hív minket is Szűz Mária, hogy nyitottak legyünk a jóra. Végül kiemelte: Isten nemcsak meglátogatott minket ezelőtt, hanem jelen van a földön. Háborúkat lehet leküzdeni az imádságok, a rózsafüzér által. „Legyünk mi is a Szűzanya munkatársai. Kérjük kegyelmét, hogy ebben megerősödve tudjuk hirdetni az ő tanítását, amely által eljuthatunk Krisztus világosságára, azaz a Mennyországba” – zárta szavait Demeter István diakónus.

Az est körmenettel zárult, majd a templomba visszatérve a hívek Haller László plébános és a diakónus vezetésével imádkoztak a Szűzanyához.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria