Lelki-szakmai napon vettek részt az egri Szent István Rádió és Televízió munkatársai

Kishírek – 2021. október 6., szerda | 9:18

A járványhelyzet miatti hosszú kihagyás után szeptember 28-án ismét tartott lelki-szakmai napot a Szent István Rádió és Televízió szerkesztősége, ezúttal Felsőtárkányban.

Korábban Eger plébániáit látogatták végig a közösség tagjai, hogy megismerjék egy-egy templom életét, történetét, plébánosát. Idén Felsőtárkányban tartották a programot, ahol a nemrég felújított a Bűnbánó Szent Mária Magdolna-templomban mutatott be szentmisét Szarvas István atya, a szerkesztőséget működtető alapítvány elnöke és Czibere Zsolt plébániai kormányzó.

Szentbeszédében Szarvas István felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt időszakban rendre érik támadások, igaztalan vádak az egyházat a politika részéről, s várható, hogy a folytatódó választási küzdelemben ez tovább fokozódik majd. Jó példa volt erre a közelmúltban a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus és Ferenc pápa látogatása körüli hangulatkeltés. A keresztény médiamunkásoknak ebben a helyzetben is felelősséggel kell megélniük hivatásukat – mutatott rá.

A szentmise után a teljes körűen felújított plébániaépület közösségi termében folytatódott a program. A házigazda, Czibere Zsolt bemutatta a rábízott felnémeti, szarvaskői és felsőtárkányi egyházközségeket. A plébániai kormányzó szólt még a lelkipásztori feladatok aktuális kihívásairól, a közösségépítés sajátosságairól.

Forrás: Egri Főegyházmegye

Szerző: Bérczessy András

Fotó: Birincsik Márton

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria