Lelkigyakorlat és társtalálás – lehetséges egyszerre!

Hazai – 2013. október 24., csütörtök | 17:20

Örömteli légkörben zajlott az október 18-20-án megrendezett MÉCS Napok program, amelyet a MÉCS és a párKatt katolikus társkereső szolgálat közösen hirdetett meg társkeresőknek. 

A lelkigyakorlatot, amelyet Mészáros Domonkos OP vezetett, élénk érdeklődés és jelentős túljelentkezés előzte meg. Végül – a férőhelyeknek megfelelően – negyvenkilenc, egyházilag szabad állapotú, nagyrészt 22 és 44 év közötti katolikus férfi és nő vett részt, közel fele-fele arányban; komoly szándékú, nemcsak társat, hanem elsősorban Istent kereső emberek. Egy fiatal férfi a zárókörben meg is fogalmazta: Isten jelenlétét élte át abban, hogy egy interneten szerveződő kezdeményezés nyomán ilyen társaságba kerülhetett.

A lelki program során a résztvevőknek sikerült félretenniük az évek óta megoldatlan társkeresés feszültségét: felszabadultan tudtak figyelni önmagukra, egymásra és a Szentlélekre. A zárókörben többen elmondták, milyen sokat jelentettek a kiscsoportos beszélgetések a hasonló élethelyzetű, hitben élő emberekkel. Volt, aki évtizedek terhétől szabadult meg a szentgyónásban; sok komoly felismerés és elhatározás született. Ugyanakkor a kiscsoporton túl a többiekkel való kötetlen találkozásra, ismerkedésre is volt lehetőség.

„Nem kérdés, hogy erre a programra nagy igény van. Örömmel és nagy reménységgel szervezzük meg jövőre is, várhatóan áprilisban” – mondták el a szervezők, hozzátéve: mindenki sokat tehet azért, hogy egyre többen értesüljenek erről a lehetőségről, egyszerűen azzal, ha „lájkolja” a MÉCS Napok és a párKatt Facebook-oldalát.

Magyar Kurír

(mk)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!