Lelkinapot tartott a Házas Hétvége mozgalom Szatmárnémetiben

Kishírek – 2023. március 22., szerda | 11:35

Közel negyven házaspár és nyolc pap vett részt a Házas Hétvége mozgalom által szervezett partiumi tartományi lelkinapon március első felében, melynek a szatmárnémeti Megmaradás Háza adott otthont. A nyitó szentmisét a székesegyházban tartották.

Az eseményen részt vett Magyarországról Körmendi Zsófi és Gábor, valamint Jenei Gábor plébános, két kisbusz érkezett Székelyföldről, de voltak vendégek Nagybányáról, Tasnádról, Nagyváradról, Margittáról, és a helyiek is szép számmal képviselték a közösséget.

„Igazi megújulási lehetőségként éljük meg a Partiumban, hogy az új romániai magyar Házas Hétvégés csatlakozásunkkal kapcsolódhatunk az erdélyi tartomány lendületéhez, lelkesedéséhez... A csaknem 40 pár mellett 8 pap is jelen volt, köztük a partiumi közösség szinte valamennyi aktív papja” – számolt be az eseményről Havas Éva és Tamás.

„Hála van bennünk, hogy mi is része lehettünk a lelkinapnak. Meghatott minket az, hogy eljöttek párok nagyon távolról is, illetve jelen voltak régi házas hétvégések, valamint nagyon friss házaspárok is… Jó érzéssel és büszkeséggel töltött el, amikor a romániai magyar házas hétvége adatait hallottuk: 1998-ban Szokondon volt az első hétvége, jelenleg 453 aktív pár és 40 aktív pap van… Számunkra a legörömtelibb élmény, hogy találkozhattunk rég nem látott barátokkal, ismerős arcokkal, és megismertünk új párokat, papokat” – írta Reimer Vanda és Rolf.

A teljes beszámoló ITT olvasható.

Forrás és fotó: Romkat.ro/Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria