Liturgikus eszközök legóból – Már látszanak az online hitoktatás soproni gyümölcsei

Hazai – 2020. április 6., hétfő | 16:45

Ezekben a hetekben sok család és diák számára jelent nehéz kihívást a járványügyi helyzet miatt digitálissá vált oktatás. Azonban szép számmal születnek olyan házi feladatok is, amelyek azt mutatják, hogy a gyerekek, fiatalok kreativitásukkal a hátrányból előnyt tudnak kovácsolni.

Erről tesz tanúságot Juhász Flóra, a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum 8. osztályos tanulója, aki hittanórai dolgozatában a liturgikus eszközöket ismerteti, nem hétköznapi módon. Flóra kisiskolás kora óta örömmel ministrál testvérével a Szent Imre Plébániához tartozó Jézus Szíve-templomban. A liturgia szolgálata mellett szívesen foglalkozik legózással és filmezéssel. A filmhez minden mozzanatot egyenként kellett beállítania és lefotóznia, az úgynevezett stop motion technikát alkalmazva. Flóra alkotása ITT tekinthető meg. Képünkön az átváltoztatás pillanata látható „legósítva”.

Flóra kedves videója kapcsán kiderült, hogy a győri Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet növendékei között is vannak, akik gyermekkorukban elkészítették plébániatemplomuk legóelemekből álló makettjét. Az alkotásokról képgalériánkban osztunk meg néhány fotót.

Forrás: Győri Egyházmegye Sajtóirodája

Fotó: Juhászné dr. Aknai Anikó, Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria