Magyar film nyert a keresztény filmek argentínai fesztiválján

Kultúra – 2018. szeptember 17., hétfő | 20:32

Pozsgai Zsolt „Megszállottak” című alkotása nyerte a legjobb külföldi filmnek járó elismerést és a zsűri különdíját az Argentínában megrendezett keresztény filmek világfesztiválján (Jesus Cine Fest).


A rendező  szeptember 12-én az MTI-nek elmondta: az idén elkészült, a Baranya megyei Bikalon forgatott film reformáció idején játszódó története Kálvin János reformátor, egyházalapító és a jezsuita rendet életre hívó Loyolai Szent Ignác korabeli „lehetséges, ám meg nem valósult, fiktív” találkozását dolgozza fel.

Az alacsony költségvetésű film a kétévente megrendezett keresztény témájú argentin seregszemlén 86 másik alkotást maga mögé utasítva nyerte meg a legjobb külföldi film díját, továbbá a zsűri különdíját.

Pozsgai Zsolt az ítészek indoklását idézve ismertette: „az elképesztő színészi munkák együttese győzte meg a zsűrit”.

A reformáció emlékéve alkalmából született Megszállottak operatőre Kovács Claudia volt, Kálvin Jánost Szabó Máté, Loyolai Szent Ignácot Lux Ádám alakítja a filmben, amelyben Fésűs Nelly és Árpa Attila is szerepel.

A Jesus Cine Fest keretében csaknem húsz argentin városban vetítik a seregszemle filmjeit szeptember végéig, a díjátadót októberben tartják.

Forrás: MTI

Fotó: Színház.org

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria