Máltai segítség az árvíz sújtotta déli országokban

Hazai – 2014. május 20., kedd | 11:10

A Máltai Szeretetszolgálat tájékoztat: segítséget nyújt az árvíz sújtotta Szerbiában, Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában.

A víz levonulása utáni rendkívüli helyzetben a szeretetszolgálat közvetlenül, valamint az érintett országokban működő partnerein keresztül is helyszíni segítséget ad a károk felszámolásához. A déli országok károsultjainak megsegítéséhez bárki hozzájárulhat a 1350-es adományvonal hívásával (egy hívás 250 forint).

A továbbiakban közöljük Kozma Imre atya felhívását a segítségnyújtásról:

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat segít

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szerbiában, Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában segít az árvízkárosultaknak. Gyűjtést kezdeményezünk az 1350-es adományvonalunkon. Hívásával mindenki 250 Ft-tal járulhat hozzá a bajbajutottak megsegítéséhez.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a tevékenységével mindhárom országban jelen van. Szerbiában a Nagybecskereki Püspökség a partnerünk, Horvátországban a pécsi tagszervezetünk révén tevékenykedünk, Bosznia-Hercegovinában a medjugorjei zarándokhelyen mentőseink, orvosaink nyújtanak egészségügyi biztosítást. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a jugoszláviai háború idején kötelezte el magát ebben a térségben.

Szerbiában minden eddiginél nagyobb árvíz pusztít. Bosznia-Hercegovinában az ország egyharmada víz alá került. Horvátországban ezreket kellett kitelepíteni az áradások miatt.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat folyamatosan tájékozódik a fejleményekről, és arra készül, hogy az árhullám levonulása után részt vesz a helyreállítási munkálatokban. Készenlétbe helyeztük az elázott épületek kiszárítására szolgáló speciális gépeinket, s szakembereink is indulásra készek. Általános tapasztalat, hogy a természeti katasztrófák után a helyreállítási munkák kerülnek első helyre. Mi ezen túl a magukra maradt idősek, beteg emberek és sokgyermekes családok gondjaira figyelünk.

Egyetlen telefonvonal a kicsit több szeretet jegyében összeköt segítőt és bajbajutottat.

Kozma Imre
a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria