Már több mint hetvenháromezer ember regisztrált a csíksomlyói pápai misére

Külhoni – 2019. március 24., vasárnap | 8:08

A pápalátogatást előkészítő főegyházmegyei szervezőbizottság harmadik megbeszélését tartották március 22-én, ezúttal Gyulafehérváron, a püspöki palotában Jakubinyi György érsek, Potyó Ferenc vikárius és Kedves Imre főegyházmegyei vagyonkezelő részvételével.

A megbeszélés az egyes témákkal foglalkozó bizottságok beszámolóival kezdődött, majd a szervezés jelenlegi állását, a legsürgősebb teendőket egyeztették a résztvevők.

A regisztráció péntek délelőtti állása szerint 819 csoport jelentkezett be, de még sok plébánia nem regisztrált, ahol pedig szerveződnek a zarándokcsoportok. Az egyéni és családi regisztrációkat és a csoportos bejelentkezéseket összesítve a zarándokok létszáma péntek délelőtt 73 575 volt a Pontifex.ro oldal adatbázisa alapján, de ez a szám folyamatosan változik. A szervezők biztatnak mindenkit, ne hagyja utolsó percre a regisztrálást.

Akik pedig egészségi állapotuk miatt úgy gondolják, hogy nem bírják a gyalogutat, kapaszkodót, a hosszas várakozást, jelentkezhetnek a betegek és mozgáskorlátozottak számára létesítendő, a kegytemplom szomszédságában kialakítandó szektorba.

Kár volna, ha bármilyen okból kimaradnának a hívek az évtizedek óta csak remélt történelmi eseményből.

Forrás és fotó: RomKat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria