Márton-napi lámpás vonulást tartottak Veszprémben

Hazai – 2019. november 10., vasárnap | 18:37

Szent Márton emléknapja alkalmából, november 9-én, immár hagyományosan, a veszprémi Regina Mundi-plébániatemplomban tartott esti szentmise után Stadler László Dezső plébános vezetésével hosszú sorban vonultak a Szent Margit-óvodába és a Szilágyi Keresztény Iskolába járó gyerekek és kisdiákok családjaikkal és nevelőikkel a vár irányába, lámpásaikkal világítva meg útjukat.

A Szentháromság térre érkezve félkör alakban állt fel az érseki palota előtt a lelkes gyereksereg, ahol Udvardy György veszprémi érsek és Márfi Gyula nyugalmazott érsek fogadta őket. A főpásztor arról beszélt, hogy a gyermekek hozzák a fényt az életünkbe, nem csak most, amikor kis lámpásaikkal világítanak.

Márfi Gyula megemlítette, hogy közel áll hozzá Szent Márton alakja, hiszen annak az egyházmegyének, a Szombathelyi Egyházmegyének védőszentje és szülötte, ahonnan ő is származik. Ezután Udvardy György buzdítására tapssal köszöntötték a nyugalmazott érseket, hiszen 24 évvel ezelőtt éppen Szent Márton ünnepén nevezte ki őt egri segédpüspöknek Szent II. János Pál pápa.

A Szent Margit Katolikus Óvoda nagycsoportosai énekekkel és mondókákkal kedveskedtek az érsek atyáknak. Udvardy György megköszönte az előadásukat és kis csomagokkal viszonozta kedvességüket. A kicsik lelkesen fogadták az ajándékot, végül mindenki meghívást kapott a Szaléziánum elé inni- és harapnivalóra, illetve beszélgetésre.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria