Megalakult a Coreth Mária Terézia Imaszövetség

Hazai – 2022. május 9., hétfő | 14:23

Körmenden létrejött a Coreth Mária Terézia Imaszövetség, amelynek célja Boldog Batthyány-Strattmann László felesége tiszteletének terjesztése, imádság a családokért, valamint feleségek és édesanyák lelki támogatása. A Szombathelyi Egyházmegye várja a jelentkezéseket az imaszövetségbe. A május 7-i alakuláskor Székely János megyéspüspök celebrálta az ünnepi szentmisét.

A szertartáson részt vettek a Batthyány család tagjai is.

Boldog Batthyány-Strattmann László felesége sugárzó egyéniség volt, aki férje életét is döntően befolyásolta. Mondhatjuk azt, hogy az Úristen után elsősorban neki köszönhetjük Boldog Batthyány-Strattmann Lászlót – fogalmazott az egyházmegye honlapjának nyilatkozva Székely János megyéspüspök. – Ezért gondolták sokan, hogy a herceg orvossal együtt Coreth Máriát is boldoggá kellett volna avatni 2003-ban. Ezt jövőre kezdeményezni fogja a Szombathelyi Egyházmegye és az Eisenstadti Egyházmegye. Ennek egyik első lépése az imaszövetség megszületése.

A főpásztor rámutatott: szeretnénk Coreth Máriát példaképként állítani a feleségek, édesanyák elé. Ahogyan ő derűs, vidám hittel tudta a férjét visszavezetni Isten közelébe, ahogy nagy szeretetével tudta alakítani a férje szívét, ahogy igent mondott tizennégy gyermek világrahozatalára, ahogy sok beteget, szegényt gondozott, ápolt, segített, úgy a mai feleségek, édesanyák is tudjanak sugárzó, férjük életét szeretetükkel, hitükkel alakító feleségekké és édesanyákká válni.

Székely János szentbeszédében felidézte Coreth Mária életének néhány fontosabb eseményét, kiemelve jellemének követendő vonásait.

Székely János megyéspüspök szentbeszéde ITT meghallgatható.

Az imaszövetség tagjai a szentmise végén közösen elmondták azt az imát, amit mindennap elimádkoznak a feleségekért, édesanyákért, valamint a családokért.

Pappné Szép Mária egyike azoknak, akik már az induláskor tagjai lettek az imaközösségnek. Mint mondta: azért tartotta fontosnak, hogy csatlakozzon, mert így ő is tud tenni valamint a családokért. Coreth Mária nevével, életével akkor találkozott először, amikor gyermekei révén kapcsolatba került a körmendi óvodával, amely az ő nevét viseli. Később azt is megtudta, mekkora szerepet játszott Boldog Batthyány-Strattmann László, valamint a körmendi emberek életében.

Az imaszövetség céljai:
– Coreth Mária Terézia tisztelőinek egyesítése;
– a feleségek és édesanyák lelki támogatása önfeláldozó munkájukban;
– a családok, házaspárok egységének megerősítése;
– ima és közbenjárás a testi vagy lelki nehézséggel küzdő családokért;
– imádságos háttér biztosítása Coreth Mária Terézia tiszteletének terjesztéséhez.

Az imaszövetség tagjai kötelezettséget vállalnak arra, hogy mindennap elimádkozzák a szövetség imáját, valamint legalább egy Miatyánkot, Üdvözlégyet, Dicsőséget családjukért, illetve a családokért.

Szeretettel várják az imaszövetségbe mindazokat, akik vállalják imáikat a fenti célokért, családjaink megerősödéséért.

További információ és jelentkezés:

Szombathelyi Egyházmegye
9700 Szombathely Pf. 41.

pasztoralis@martinus.hu

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria