Megáldották a felújított nagykátai templomot

Hazai – 2019. május 23., csütörtök | 14:00

Nemrég fejezték be Nagykátán a Szent György-plébániatemplom felújítási munkálatait; Varga Lajos váci segédpüspök áldotta meg a templomot május 17-én.

Állami támogatással újították fel a Váci Egyházmegye területén lévő templom külső részeit. Kicserélték a tetőt és új vakolatot kapott az épület homlokzata, valamint szigetelték az épületet.

Az ünnepi szentmisét Varga Lajos váci segédpüspök mutatta be május 17-én, aki szentbeszédében úgy fogalmazott, hogy az Isten háza János evangéliumában szimbólummá is válik. A templom nem más, mint maga Jézus Krisztus. A megújult templom pedig azt is magában hordozza, hogy próbáljunk meg mi is megújulni, és lépjünk rá arra az útra, amely Jézus maga. A keresztény közösség hordozza Jézus üzenetét, ezért a templom a kereszténység jelképe – mondta.

A szentmisén átadták az egyházközség testülete által alapított Szent György-oklevelet és Szent György-díjat.

Az ünnepségen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is. A családok gyarapodása, a nemzedékek boldogulása, az élet biztonsága és a nemzeti összetartozás mind olyan értékek, amelyeket csak együtt és a kereszténység kétezer éves fundamentumán állva lehet megvédeni és kiteljesíteni – fogalmazott a hálaadó szentmisét követő beszédében.

Forrás és fotó: MTI; Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria