Megáldották a kívül megújult érmihályfalvi templomot

Külhoni – 2020. február 18., kedd | 17:48

Ünnepélyes szentmise keretében áldotta meg Böcskei László nagyváradi megyéspüspök a külsőleg felújított templomot Érmihályfalván február 16-án, vasárnap.

A szentmise elején a főpásztor a lelki frissesség fontosságát hangsúlyozta. „Olyan keresztényekre van szükség – mondta –, akik ki mernek lépni a világba. Missziós küldetésünk megmutatni a világnak az embert szerető Jézust.”

A prédikációban Böcskei László emlékeztetett, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület harmadik évében a nagyváradi egyházmegyében a „Ti adjatok nekik enni” mottó köré csoportosulnak a lelkipásztori törekvések. A mottó a csodálatos kenyérszaporításra utal – mi magunk is táplálék és eledel lehetünk a világ számára.

A házasság hete kapcsán a püspök kitért a családok szerepére. Hangsúlyozta, a család parázs, mely világít és melegít a világban; bátorítani kell őket. A szentmise végén külön áldásban részesültek a családok.

A templom megáldásáról szólva a főpásztor hangsúlyozta, kövei a felújítás által váljanak alkalmassá az élő kövek befogadására és a közösség építésére, megteremtve azt a környezetet, ahol a közösség életereje megmutatkozhat.

A szentmise végén Bogdán István plébános köszönetet mondott mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult a templom felújításához.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria