Megáldották a megújult balatonalmádi-vörösberényi templomot

Hazai – 2022. szeptember 22., csütörtök | 12:36

Szeptember 18-án ünnepelni gyűltek össze Balatonalmádi vörösberényi városrészének lakói. A Veszprémi Főegyházmegye, a magyar kormány, Balatonalmádi város önkormányzata támogatásával, valamint a hívek adományának köszönhetően megújult a Loyolai Szent Ignác-plébániatemplom és orgonája, valamint az épület környezete. Udvardy György veszprémi érsek mutatott be szentmisét.

Az ünneplőket Szijártó László esperes, plébános köszöntötte, háláját fejezve ki minden támogatásért. Jelen volt Kontrát Károly országgyűlési képviselő, Fabó Péter Balatonalmádi polgármestere, valamint Borbély Zoltán rendőr alezredes, Balatonalmádi város rendőrkapitánya.

Kontrát Károly beszédében az összefogás, együttműködés, egyetértés, barátság és szeretet fontosságáról szólt a közösségek életében.

Udvardy György érsek a felújított templom megáldása után szentmisét mutatott be, mely az új orgona megáldásával kezdődött.

Szentbeszédében többek között arról szólt a főpásztor, hogy amikor a szentmise lényegéről gondolkodunk, azon túl, hogy Krisztus áldozatában részesedünk, tanítást hallunk és testvéri közösségben ünnepelhetünk – valójában mindig az a kérdés, hogy a vasárnap ünnepléséből milyen lesz a következő hetünk, a napjaink, a döntéseink.

Amikor az elmúlt hét örömeit, küzdelmét, áldozatát, szeretetét, bizalmát letesszük az Úr oltárára, akkor ünnepeljük az Eucharisztiát, de ünnepeljük a hétköznapjainkat is.

Adja Isten, hogy ez a templom a maga középponti helyével, a maga oltalmával, a maga otthonos, befogadó szeretetével legyen erőforrásunk, legyen bátorítónk. Kívánom ezt a közösség minden tagjának, minden idősnek, fiatalnak, családnak, gyermeknek. Legyen ez otthon, ahol az Isten hajlékába lépünk be, ahol találkozhatunk Ővele, aki megerősíti az örök életbe vetett hitünket – fogalmazott Udvardy György érsek.

A teljes prédikációt ITT olvashatják.

A szentmise után szeretetvendégségre vártak minden ünneplőt.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria