Megáldották a tűzoltóautókat Szegeden

Kishírek – 2021. május 11., kedd | 15:30

Május 9-én, a vasárnapi szentmise után két tűzoltóautót áldott meg Fazakas Attila, a szeged-móravárosi Szent Kereszt-plébánia előtt.

„Forduljunk Jézus Krisztushoz, aki az igazság és az élet, hogy minden tűzoltó biztos kézzel szolgáljon, és megőrizze testi épségét, és azt kérjük, ne csak földi célunkhoz jussunk el biztonsággal, hanem az öröklét végső céljához is megérkezhessünk” – mondta Fazakas Attila plébános a szeged-móravárosi Szent Kereszt-plébánia előtt, aki a tűzoltókért bemutatott szentmise után megáldotta a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság két tűzoltóautóját.

Molnár Krisztina, a katasztrófavédelem szóvivője a szertartás után elmondta: a tűzoltók napja alkalmából szervezett eseményt a plébános kezdeményezte. Azt is ismertette, hogy a most megáldott tűzoltóautón egyszerre négyen vonulnak, ha baj van – ez egy úgynevezett fecskendő.

*

A tűzoltónapra jegyzett köszöntőjében Góra Zoltán, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője arra emlékeztetett, hogy a tűzoltókat az egész társadalom megbecsüli – fontosnak tarják a hivatásukat. A tűzoltók azonban nem hősként tekintenek magukra: nekik a mindennapi munka része az emberi életek vagy az anyagi javak mentése – fogalmazott a tábornok, mindenkinek megköszönve, hogy a legjobb tudása szerint teljesített és teljesít folyamatosan.

Forrás és fotó: delmagyar.hu; Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria