Meggyilkoltak egy papot a Fülöp-szigeteken

2018. április 29. vasárnap 19:58

Április 28-án, vasárnap, helyi idő szerint 8.15-kor a szentmise után lőtték agyon Gattarán városában a 37 éves Mark Antonthy Yuaga Venturát. A merénylő bukósisakot viselt, a merénylet után társával motoron szökött el.

A Fülöp-szigeteki katolikus püspöki konferencia imáiról biztosította a családtagokat és a híveket. „Sokkolt minket Mark Ventura atya kegyetlen meggyilkolásának híre, teljesen hihetetlen” – nyilatkozta Romulo Valles érsek, a püspöki konferencia elnöke. A püspökök azt kérték a hatóságoktól, hogy igyekezzenek mihamarabb kézre keríteni a gyilkost és átadni az igazságszolgáltatásnak.

Ventura atya egy hónapja a Labrador Szent Izidorról elnevezett missziós központ igazgatója lett. 2001-ben szentelték pappá. Országszerte ismert volt tevékenységéről: küzdött a bányaipari vállalatok ellen az őslakosok védelmében, akik gyakran ezeknek a törvények és szabályok megkerülésével tevékenykedő nagyvállalatoknak az áldozataivá válnak.

2017 decemberében a 72 éves Marcelito Paez atyát lőtték agyon a délkelet-ázsiai ország északi részén található Nueva Écija tartományban, miután segédkezett egy politikai fogoly kiszabadulásában.

Az ázsiai kontinensen Ventura atya a második, a világon a tizenhatodik pap, aki idén gyilkosság áldozata lett. Csak áprilisban nyolc papot gyilkoltak meg.

Forrás és fotó: Ilsismografo.it

Magyar Kurír
(tzs)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-az-ujsagiroknak-eleg-kizsakmanyolasbol-segiteni-kell-az-afrikaiakat-fejlodni
Ferenc pápa az újságíróknak: Elég a kizsákmányolásból, segíteni kell az afrikaiakat fejlődni!

Június 21-én este, a genfi egynapos látogatása végén, a Szentatya ismét válaszolt a repülőn vele utazó újságírók kérdéseire.

22:05
papszentelesre-varva-vagy-az-emberek-szolgalatara
Papszentelésre várva – Vágy az emberek szolgálatára

Kisiván Csabát, a Kaposvári Egyházmegye diakónusát június 23-án szenteli áldozópappá Varga László megyéspüspök. Dobai Barna Ottót ugyanezen a napon szenteli áldozópappá Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök.

19:59