Meggyilkoltak egy papot a Fülöp-szigeteken

2018. április 29. vasárnap 19:58

Április 28-án, vasárnap, helyi idő szerint 8.15-kor a szentmise után lőtték agyon Gattarán városában a 37 éves Mark Antonthy Yuaga Venturát. A merénylő bukósisakot viselt, a merénylet után társával motoron szökött el.

A Fülöp-szigeteki katolikus püspöki konferencia imáiról biztosította a családtagokat és a híveket. „Sokkolt minket Mark Ventura atya kegyetlen meggyilkolásának híre, teljesen hihetetlen” – nyilatkozta Romulo Valles érsek, a püspöki konferencia elnöke. A püspökök azt kérték a hatóságoktól, hogy igyekezzenek mihamarabb kézre keríteni a gyilkost és átadni az igazságszolgáltatásnak.

Ventura atya egy hónapja a Labrador Szent Izidorról elnevezett missziós központ igazgatója lett. 2001-ben szentelték pappá. Országszerte ismert volt tevékenységéről: küzdött a bányaipari vállalatok ellen az őslakosok védelmében, akik gyakran ezeknek a törvények és szabályok megkerülésével tevékenykedő nagyvállalatoknak az áldozataivá válnak.

2017 decemberében a 72 éves Marcelito Paez atyát lőtték agyon a délkelet-ázsiai ország északi részén található Nueva Écija tartományban, miután segédkezett egy politikai fogoly kiszabadulásában.

Az ázsiai kontinensen Ventura atya a második, a világon a tizenhatodik pap, aki idén gyilkosság áldozata lett. Csak áprilisban nyolc papot gyilkoltak meg.

Forrás és fotó: Ilsismografo.it

Magyar Kurír
(tzs)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
ahova-az-eg-mostanaban-tobbszor-is-lehajolt-megaldottak-mosonmagyarovari-hospice-hazat
Ahová az ég mostanában többször is lehajolt – Megáldották a mosonmagyaróvári hospice-házat

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke november 11-én, Mosonmagyaróváron mutatott be szentmisét a Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd-templomban, majd megáldotta az egykori ispotály helyén kialakított hospice-házat.

2018. november 12. hétfő
-jezus-hogy-ne-fazzon-varga-laszlo-pannonhalman
„Jézus hogy ne fázzon” – Szent Márton ünnepe diákokkal és Varga László püspökkel Pannonhalmán

Varga László kaposvári megyéspüspök november 11-én, vasárnap a Szent Márton-napok vendége volt Pannonhalmán: előadást tartott, és ő mondta az ünnepi mise prédikációját.

2018. november 12. hétfő