Megjelent a Mária Rádió Magazin márciusi száma

Kultúra – 2021. március 4., csütörtök | 13:40

A 15 éves Mária Rádió havi magazinja megújult formai és tartalmi elemekkel kerül az olvasókhoz. A több mint ötvenezer példányban megjelenő 24 oldalas havilap 2021-ben kiemelten a teremtett világ védelmével és a Szent József-évvel foglalkozik; e havi aktuális témája pedig a nagyböjt.

A márciusi szám címlapján Székely János püspök gondolatait olvashatjuk a Föld megőrzésének útjáról, majd ez évben állandó szerzőjük, Nobilis Márió a víz védelmére hívja fel figyelmünket Ferenc pápa Laudato si’ kezdetű enciklikája nyomán. Magyarország a gyógyvizek hazája – erről írt érdekes összeállítást Hefelle-Kiss Ferenc fürdő- és gyógyturisztikai szakértő. Az újságban további cikkeket olvashatunk a víz védelmének problematikájáról, fontosságáról: Nardai Ilona, Éliás Tamás, Nemes Csaba és Balla János SchP írását.

Nagyböjt, Gyümölcsoltó Boldogasszony, virágvasárnap témakörben Beer Miklós püspök és Harangozó Imre néprajzkutató elmélkedik a lap hasábjain. Berta Tibor, a tábori püspökség élére nemrég kinevezett püspök – a cikk írásakor még általános helynök – Gondolatok a böjtről, a nagyböjti időről címmel írt. Nagyböjti imádságunk: a fájdalmas rózsafüzér címmel pedig Soósné Veres Rózsa osztja meg velünk gondolatait.

A Szent József-év alkalmából Katona István püspök tollából olvashatunk a Szent József-litániáról; a Mária Út koordinátora pedig a Szent József-év kapcsán hívja fel figyelmünket a zarándoklás fontos szerepére.

A 24 oldalas magazinban találunk recepteket a húsvéti készülődés jegyében, de gyerekek számára készült oldalt is. A magazint a hátlapon Kákonyi Csilla festőművész Új Golgota című képe és a róla szóló rövid írás zárja.

*

A járvány alatt a magazin futárral való kézbesítése szünetel (a postai terjesztés változatlan), de aki nem jut hozzá nyomtatott formában, az is elolvashatja a kiadvány weboldalán. Az ingyenes magazin megküldését a mrmagazin@mariaradio.hu e-mail-címen lehet kérni.

Forrás: Mária Rádió Magazin

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria