Megjelent a Székesfehérvári Egyházmegye új, betegeknek szóló kiadványa

Hazai – 2023. február 17., péntek | 20:40

Ne féljetek! – Lelki füzet a szenvedésben rejlő lehetőségeinkről címmel betegeknek szóló, a gyógyulás útját segítő, testi-lelki szenvedésben élők megerősítését szolgáló kiadvány jelent meg a Székesfehérvári Egyházmegye gondozásában.

A Székesfehérvári Egyházmegye hosszú évek óta segíti imádságos lelki füzetekkel, kiadványokkal a hívek hitéletének mélyebb megélését. Az egyházmegye központjából kiinduló Magyar Szent Család-kultusz és a hozzá kapcsolódó Mária-kegyhelyek fiatalokat, időseket megszólító lelkisége mellett, a liturgikus évhez kötődő nagyböjti és adventi kiadványok, családoknak szóló imafüzetek kerülnek kiadásra az ünnepekre való lelki felkészülésül minden évben. Egy új kezdeményezés a betegeknek szóló lelki füzet, amelyet a 2023-as Betegek Világnapjára készítettek el, hogy segítsék a gyógyulás útját és megerősítsék, a testi-lelki szenvedésben élőket.

A Ne féljetek! – Lelki füzet a szenvedésben rejlő lehetőségeinkről című kiadvány első része Istenről szól a természet- és irodalomtudomány, a logika és a teológia közös gondolkodásában. A következő rész az Istennel való belső találkozásaink őszinte megélését írja le, miután a betegségről, mint jelenségről, életállapotról olvashatunk. Többek között felmerül az a kérdés, vajon Isten büntetése-e a testi szenvedés? A továbbiakban a betegséggel kapcsolatos személyes gondolatainkra ismerhetünk rá és alapvető emberi kérdéseink kerülnek fókuszba: miért éppen én lettem beteg, miért hallgat Isten, miért nem gyógyulok az ima által?

A füzet csúcsa és középpontja a betegek szentségéről szól, mint természetfeletti segítségről. A lelki kiadvány második részében a betegséggel élők számos útmutatást, kapaszkodót kapnak, hogyan éljék meg a legteljesebben életüket a szenvedések közepette is.

Valójában mit is jelent a gyógyulás? Egy lelki utat, fizikai egészséget? A Ne féljetek! lapjai ezekre a kérdésekre keresik a választ neves írók, teológusok gondolatai és az imádságok által, hogy bejárhassuk személyes utunkat betegségünkkel, testi-lelki gyógyulásunk felé.

A kiadvány ITT letölthető. 

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria