Megkerülték a Balatont a kazincbarcikai szalézi gimnázium diákjai

Kishírek – 2015. május 29., péntek | 12:02

Biciklivel kerülték meg a Balatont a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai és tanárai május 17. és 20. között Don Bosco születésének bicentenáriuma alkalmából – tájékoztat az Egri Főegyházmegye.

A négynapos túrán közel ötven tanuló, az iskola igazgatója és igazgatóhelyettese és a testnevelők többsége is részt vett. A második napon csatlakozott a csoporthoz Vitális Gábor szalézi szerzetes, aki szintén a kazincbarcikai iskola igazgatóhelyettese.

A tókerülő biciklitúra tervezett útvonala az évfordulóra való utalásként eredetileg 200 km volt, de – ahogyan az általunk kiválasztott út az életben sem bizonyul mindig a legrövidebbnek – törvényszerűen mi is tettünk néhány kitérőt, így megtoldottuk ezt a távot mintegy 30 kilométerrel. A túra bebizonyította: van bennünk energia, kitartás a nehézségek legyőzésére. Talán Don Bosco atyánk is elégedett volt velünk. Mi pedig megállapítottuk: a Jóisten nagy jókedvében teremtette a Balaton-felvidéket – számolt be az útról Petróczi Gábor igazgató.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria