Megnyílt a torinói leplet bemutató kiállítás

2010. április 13. kedd, 08:09

A leplet szombat óta lehet megtekinteni a torinói székesegyházban, ahol vasárnap este ünnepélyes szentmisét mutatott be Christoph Schönborn bíboros, bécsi érsek.

Az első napon 48 ezer látogatója volt a kiállításnak. Az eső ellenére kitartóan várakoztak a hívők, volt aki két órát állt sorba, hogy láthassa a leplet, amelyen Jézus testének lenyomata látható. Számos zarándokcsoport szentmisével ünnepel a székesegyházban, így vasárnap este Schönborn bíboros vezette a szertartást. Hétfőn este a bécsi érsek előadást tartott a torinói lepelről.

A tíz év után először látható leplet május 23-áig lehet megtekinteni. Május 2-án Benedek pápa is felkeresi az észak-olaszországi várost, szentmisét mutat be és az ereklye előtt imádkozik. A pápa részletes programja korábbi hírünkben olvasható.

A következő hetekben mintegy kétmillió látogatóra számítanak Torinóban. A kiállítás alatt minden reggel 7 órakor szentmisét mutatnak be a székesegyházban. Az előzetesen bejelentkezett látogatók este 8 óráig látogathatják a székesegyházat.

A torinói halotti lepel honlapjának címe: www.sindone.org

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Címkék: torinói lepel
Vezető híreink - olvasta már?
-az-legjobb-arvahaz-amit-soha-nem-epitenek-meg-bojte-csaba-hatvaneves
„Az a legjobb árvaház, amit soha nem építenek meg” – Böjte Csaba hatvanéves

„Hatvan év – mi ez az évmilliárdokhoz képest, amióta a mennyei Atya a világról gondoskodik! És a szeretet gyakorlása amúgy sem olyasmi, amiből bárki nyugdíjba mehetne” – vallja a ferences szerzetes, aki január 24-én ünnepli 60. születésnapját. Hivatásáról, életútjáról kérdeztük Csaba testvért.

19:48
zenari-biboros-az-artatlanok-lemeszarlasa-ma-is-zajlik-sziriaban
Az ártatlanok lemészárlása ma is zajlik Szíriában – Interjú Zenari bíborossal

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép szenvedéseiről, és köszönetet mondott, amiért a magyar kormány támogatja a katolikus kórházakat. Ebből az alkalomból kérdeztük a szíriai helyzetről.

14:33