Megnyílt a torinói leplet bemutató kiállítás

2010. április 13. kedd 08:09

A leplet szombat óta lehet megtekinteni a torinói székesegyházban, ahol vasárnap este ünnepélyes szentmisét mutatott be Christoph Schönborn bíboros, bécsi érsek.

Az első napon 48 ezer látogatója volt a kiállításnak. Az eső ellenére kitartóan várakoztak a hívők, volt aki két órát állt sorba, hogy láthassa a leplet, amelyen Jézus testének lenyomata látható. Számos zarándokcsoport szentmisével ünnepel a székesegyházban, így vasárnap este Schönborn bíboros vezette a szertartást. Hétfőn este a bécsi érsek előadást tartott a torinói lepelről.

A tíz év után először látható leplet május 23-áig lehet megtekinteni. Május 2-án Benedek pápa is felkeresi az észak-olaszországi várost, szentmisét mutat be és az ereklye előtt imádkozik. A pápa részletes programja korábbi hírünkben olvasható.

A következő hetekben mintegy kétmillió látogatóra számítanak Torinóban. A kiállítás alatt minden reggel 7 órakor szentmisét mutatnak be a székesegyházban. Az előzetesen bejelentkezett látogatók este 8 óráig látogathatják a székesegyházat.

A torinói halotti lepel honlapjának címe: www.sindone.org

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Címkék: torinói lepel
Vezető híreink - olvasta már?
papnovendekek-titkos-elete-hat-csapat-300-perc-tomeny-futball
A papnövendékek titkos élete: Hat csapat, 300 perc tömény futball

Az elmúlt hétvégén egy különleges focikupától volt hangos az esztergomi Pézsma Tibor Sportcsarnok. Hat szeminárium kispályás focicsapata mérte össze tudását a Magyar Sion „futballarénájában”. Müller Márk papnövendék írását adjuk közre.

09:45
hogyan-lesz-egy-benzinkutasbol-diakonus-nyary-krisztiannal-beszelgetett-bela-atya
Hogyan lesz egy benzinkutasból diakónus? – Nyáry Krisztiánnal beszélgetett „Béla atya”

November 19-én, hétfőn este a budapesti Magvető Caféban Nyáry Krisztián, a Magvető Könyvkiadó igazgatója kérdezte Molnár-Gál Béla állandó diakónust, iskolaigazgatót, Röhrig Géza Kossuth-díjas színészt, írót, költőt és Nagy Szabolcs fotóriportert a szociális területen szerzett tapasztalataikról.

2018. november 20. kedd