Megnyílt a torinói leplet bemutató kiállítás

2010. április 13. , kedd | 8:09

A leplet szombat óta lehet megtekinteni a torinói székesegyházban, ahol vasárnap este ünnepélyes szentmisét mutatott be Christoph Schönborn bíboros, bécsi érsek.

Az első napon 48 ezer látogatója volt a kiállításnak. Az eső ellenére kitartóan várakoztak a hívők, volt aki két órát állt sorba, hogy láthassa a leplet, amelyen Jézus testének lenyomata látható. Számos zarándokcsoport szentmisével ünnepel a székesegyházban, így vasárnap este Schönborn bíboros vezette a szertartást. Hétfőn este a bécsi érsek előadást tartott a torinói lepelről.

A tíz év után először látható leplet május 23-áig lehet megtekinteni. Május 2-án Benedek pápa is felkeresi az észak-olaszországi várost, szentmisét mutat be és az ereklye előtt imádkozik. A pápa részletes programja korábbi hírünkben olvasható.

A következő hetekben mintegy kétmillió látogatóra számítanak Torinóban. A kiállítás alatt minden reggel 7 órakor szentmisét mutatnak be a székesegyházban. Az előzetesen bejelentkezett látogatók este 8 óráig látogathatják a székesegyházat.

A torinói halotti lepel honlapjának címe: www.sindone.org

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Címkék: torinói lepel
Vezető híreink – olvasta már?
szent-jozsef-es-mai-apak-interju-asztalosne-elekes-szende-pszichologussal
Szent József és a mai apák – Interjú Asztalosné Elekes Szende pszichológussal

Szent József Jézus életében betöltött szerepéről és az apák mai helyzetéről beszélgettünk Asztalosné Elekes Szende pszichológussal, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanárával.

11:21
alljatok-gyermekeitek-mellett-apak-napi-koszonto-ferenc-papaval
Álljatok gyermekeitek mellett! – Apák napi köszöntő Ferenc pápával

A Katolikus Egyházban hagyományosan Szent József ünnepén állítjuk a középpontba az apákat. Az alábbiakban teljes terjedelmében közreadjuk Ferenc pápa 2014. március 19-én elmondott katekézisét az apaságról. Imádkozzunk az apákért, és kérjük Szent József közbenjárására Isten gazdag áldását életükre!

08:01