Megnyílt a torinói leplet bemutató kiállítás

2010. április 13., kedd | 8:09

A leplet szombat óta lehet megtekinteni a torinói székesegyházban, ahol vasárnap este ünnepélyes szentmisét mutatott be Christoph Schönborn bíboros, bécsi érsek.

Az első napon 48 ezer látogatója volt a kiállításnak. Az eső ellenére kitartóan várakoztak a hívők, volt aki két órát állt sorba, hogy láthassa a leplet, amelyen Jézus testének lenyomata látható. Számos zarándokcsoport szentmisével ünnepel a székesegyházban, így vasárnap este Schönborn bíboros vezette a szertartást. Hétfőn este a bécsi érsek előadást tartott a torinói lepelről.

A tíz év után először látható leplet május 23-áig lehet megtekinteni. Május 2-án Benedek pápa is felkeresi az észak-olaszországi várost, szentmisét mutat be és az ereklye előtt imádkozik. A pápa részletes programja korábbi hírünkben olvasható.

A következő hetekben mintegy kétmillió látogatóra számítanak Torinóban. A kiállítás alatt minden reggel 7 órakor szentmisét mutatnak be a székesegyházban. Az előzetesen bejelentkezett látogatók este 8 óráig látogathatják a székesegyházat.

A torinói halotti lepel honlapjának címe: www.sindone.org

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Címkék: torinói lepel
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
csiksomlyoi-papalatogatas-elkeszultek-szektorbeosztasok-kiosztottak-belepoket
Csíksomlyói pápalátogatás – Elkészültek a szektorbeosztások, kiosztották a belépőket

A jegyek kézbesítésével a csíksomlyói pápalátogatásra regisztráltak számára immár az is egyértelművé vált, hogy ki honnan követheti a csíksomlyói nyeregben a Ferenc pápa által június elsején celebrált szentmisét. A Gyulafehérvári Főegyházmegye rövid összefoglalóját adjuk közre.

2019. május 23., csütörtök
-ne-borongjunk-regi-dicsosegunkon-hanem-most-akarjunk-megterni-papi-zarandoklat-mariagyudon
„Ne borongjunk a »régi dicsőségünkön«, hanem most akarjunk megtérni” – Papi zarándoklat Máriagyűdön

Május 21-én búcsún vett részt a Pécsi Egyházmegye papsága Máriagyűdön. Udvardy György megyéspüspök meghívására Varga László kaposvári főpásztor tartott előadást.

2019. május 23., csütörtök