Megrongálta a vihar a máltai üzem tetőszerkezetét Gyulajon

Hazai – 2020. október 8., csütörtök | 9:01

Súlyos károkat okozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat feldolgozó üzemében október első hétvégéjén a nagy erejű szél és a vihar a Tolna megyei Gyulajon, ahol tizenhárom lakóház tetőszerkezetét is megrongálta az ítéletidő.

Október 3-án éjszaka országszerte 110 helyen okozott károkat a viharos időjárás. A legtöbb helyen a hirtelen felerősödött szél pusztított. Gyulajon mintegy harminc ház sérült meg, köztük tizenháromnak a tetejét részben vagy egészben elvitte a szél, egy lakóházból ki kellett költöztetni az ott élőket.

A Máltai Szeretetszolgálat növényfeldolgozó üzemében is súlyos károkat okozott a szélvihar. A Máltai Manufaktúra épületének tetejét felemelte, majd visszaejtette a szél, emiatt az egész tetőszerkezet megrogyott.

Az áramszolgáltatást biztonsági okokból kikapcsolták, az épületben mintegy 10 millió forintos kár keletkezett. A termelés egy részét a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszabőn működő üzembe helyezték át, Gyulajon a gyártást az épület helyreállításáig felfüggesztették.

A lakóházak tetejét a vihart követően a településen élő emberek közösen kezdték el rendbe hozni, a használható cserepeket visszahelyezték és az önkormányzat további építőanyagokat adott. Közösségi összefogással két nap alatt minden helyreállítható tetőt megjavítottak a helybeliek.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Fotó: teol.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria