Merényletek Kolumbia délkeleti részén – Ferenc pápa a béke építésére kérte a helyi egyházat

Ferenc pápa – 2021. április 10., szombat | 18:27

Ferenc pápa – Pietro Parolin bíboros államtitkár aláírásával – április 9-én, pénteken táviratot küldött Oscar Urbina Ortegának, villavicenciói érseknek, a kolumbiai püspöki konferencia elnökének, melyben közelségéről biztosítja mindazokat, akik szenvednek a Délkelet-Kolumbiában a közelmúltban elkövetett merényletek miatt.

Ferenc pápa hangsúlyozza, hogy elítéli az erőszak minden megnyilvánulását, és közelségéről biztosítja mindazokat, akik megannyi szenvedés közepette élnek Kolumbia délkeleti térségében, a Csendes-óceán partvidékén. A Szentatya táviratában arra kéri az ország főpásztorait, papjait, szerzeteseit és a világi hívőket, hogy továbbra is kötelezzék el magukat az egész térség békéje építése iránt.

* * *

Az utóbbi hónapokban az ország délkeleti részén több erőszakos cselekményt követtek el. Március 26-án tucatnyi személy sérült meg abban a robbantásos merényletben, melyet a Cauca megyei Corinto városban hajtottak végre a városháza előtt, mely a kolumbiai őslakosok egyik jelképes épülete. A térség évtizedeken át a baloldali Kolumbia Forradalmi Fegyveres Erői, a Farc ellenőrzése alatt állt, melynek fegyveres csoportjai a kábítószer-kereskedelem hálózataihoz tartoznak. Corinto és a közeli Toribío várost hagyományosan az őslakosok képviselői irányítják.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria