Minősített könyvtár lett a Sapientia bibliotékája

Kultúra – 2018. november 15., csütörtök | 13:10

November 13-án az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Akadémia utcai székházának tükörtermében vehették át díszoklevelüket azoknak a könyvtáraknak a képviselői, melyek sikeresen pályáztak a Minősített könyvtár címre, illetve a Könyvtári Minőségi Díjra.

A pályázatot 2018 áprilisában írta ki az Emmi azon magyarországi nyilvános könyvtárak számára, amelyek szolgáltatásaikat a könyvtári minőségirányítás szempontjait figyelembe véve szervezik. Az intézmények az önértékelés mellett szakmai beszámolóban mutatták be tevékenységüket, a pályázati anyagot a KMÉR (Könyvtárak Minőségi Működésének Értékelési Rendszere) kritériumai alapján állították össze. A helyszíni vizsgálatokra a nyár folyamán került sor: az ellenőrzést könyvtári, illetve minőségirányítási szakértők végezték.

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Könyvtára október végén örömmel értesült arról, hogy – az egyházi könyvtárak közül elsőként – eredményesen pályázott e rangos szakmai elismerésre. A címet – amelyet a nyertesek öt évig birtokolhatnak – idén négy felsőoktatási könyvtár, települési könyvtárak (megyei, megyei hatókörű városi, illetve városi könyvtárak) és egy országos szakkönyvtár nyerte el. A Könyvtári Minőségi Díjat a Gödöllői Városi Könyvtárnak ítélték a bírálók az Olvasók Diadala elnevezésű online olvasásfejlesztési játék innovációjáért.

Forrás és fotó: Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria