Miskolcon az Otthonkában faggatták a papot

2018. április 29., vasárnap | 13:02

Miskolcra is elérkezett a „Szólj be a papnak!” című vitasorozat, melyet miskolciasan „Faggasd a papot!” címre fordítottak át a szervezők. Április 19-én a boldogságról beszélgettek a résztvevők a miskolci Otthonka bisztróban.

A Miskolci Egyházmegye Ifjúsági Irodájának kezdeményezésére indult el a sorozat; a név kicsit megváltozott, viszont a cél változatlan: a kereszténységet becsempészni a hétköznapokba. A program a templomokon kívül, hétköznapi helyszíneken (kávézóban, bisztróban) valósul meg. Alkalmanként három-négy pap érkezik meghívott vendégként, akik kellemes környezetben, őszintén válaszolnak a feltett kérdésekre. A program célja az esetleges kérdések megválaszolása, a keresztény álláspontok minél jobb megismerése. A résztvevők bátran, tabuk nélkül kérdéseket tehetnek fel, vagy hozzászólásaikkal tanúságot tehetnek. Első alkalommal a boldogság témakörében faggatták a fiatalok a lelkészt és a papokat.

Mozga Mariann, az Ifjúsági Iroda munkatársa így írt az első találkozóról:

„A lelkes, kérdezni vágyó fiatalokat az Otthonka nevű kávézóban vártuk, ahol több mint harmincan gyűltünk össze. Terveink szerint minden alkalommal, havonta egyszer ezen a helyszínen találkoznánk. Az Otthonka, ahogy a neve is mondja, egy otthonos, barátságos kávézó, bisztró, mely tökéletes helyszínnek bizonyult, és reményeink szerint az is marad a Faggasd a papot! című program számára. A helyszín nem változik, viszont a téma igen, minden alkalommal más-más témát hozunk fel, melynek kapcsán papjaink kíváncsian várják a kérdéseket vagy hozzászólásokat.

Az első ilyen téma a boldogság volt, mely komoly kérdéseket is felvetett. Akiket a mostani alkalommal faggathattunk: Salai Szabolcs atya, a rendezvény moderátora, Dandé András református lelkész, Fedor Péter görögkatolikus lelkipásztor és Lóczi Tamás római katolikus pap.


Az est folyamán voltak mélyen elgondolkodtató kérdések és válaszok, ugyanakkor, többek között a lelkiatyáknak köszönhetően, egy laza, humorral fűszerezett este alakult ki. Úgy gondolom, kérdések nem maradtak megválaszolatlanul, sőt a program végezte után legtöbben itt maradtak, és kisebb körökben, bátrabban feltehették kérdéseiket, megoszthatták gondolataikat.”

A sikeres első alkalomtól lelkesedve az Otthonka és a részt vevő lelkipásztorok nagy örömmel várnak mindenkit a következő estéken is. Az eseményről a tudnivalókat a  GIF – Miskolci Egyházmegye Görögkatolikus Ifjúsági Fóruma Facebook-oldalán olvashatják majd az érdeklődők.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Címkék: ifjúság, programok
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
harminc-eves-gyerekmaros-uj-segitoket-erdeklodoket-is-varnak-szuletesnapra
Harmincéves a Gyerekmaros – új segítőket, érdeklődőket is várnak a születésnapra

Idén 30 éves a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó keretében működő Gyerekmaros. A szervezők, jelenlegi és volt önkéntesek együtt ünnepelnek április 27-én Budapesten a Katolikus Pedagógiai Intézetben (KaPi), ahova várják azokat a fiatalokat is, akik a jövőben szeretnének csatlakozni a csapathoz.

2019. április 25., csütörtök
urban-erik-az-erdelyi-ferencesek-uj-tartomanyfonoke
Urbán Erik az erdélyi ferencesek új tartományfőnöke

A Kisebb Testvérek (Ferencesek) Szent István Királyról Nevezett Erdélyi Rendtartománya 2019. április 23–27. között tisztújítással egybekötött káptalant tart a csíksomlyói kegyhelyen.

2019. április 25., csütörtök