Mobilalkalmazás az ökumenikus imahétre – idén már arab nyelven is

Kitekintő – 2021. január 21., csütörtök | 14:01

Immár az arab nyelvű hívek is anyanyelvükön kapcsolódhatnak be az imádságokba és a bibliai elmélkedésekbe az ökumenikus imahéten. Az Egyházak Világtanácsa által 2016-ban indított bibliai mobiltelefonos applikációt arabra is lefordították.

Különösen hasznos az újítás idén, hiszen a keresztény egységhét kezdeményezései nagyrészt virtuálisan zajlanak. Az alkalmazást a YouVersion készítette a Közel-keleti Egyházak Tanácsának fordításával. Mivel a járvány miatt föl kellett függeszteni a nyilvános szertartásokat az idei ökumenikus imahéten, az applikáció nagy lehetőség a térség keresztényeinek az online részvételre, otthonról, számítógép vagy okostelefon segítségével – nyilatkozta a Közel-keleti Egyházak Tanácsának kommunikációs igazgatója, Huguette Salameh.

Az arab nyelvű változat az eddig meglévő 1372 nyelvi verzió után készült el. Az applikációt már több mint 450 millió készülékre telepítették szerte a világon. Így a felhasználók olvashatják a Bibliát és meg is oszthatják ismerőseikkel a szakaszokat a közösségi oldalakon keresztül. Fontos, hogy mindenki a saját nyelvén, a szíve nyelvén imádkozhasson – tette hozzá a sajtóigazgató.

A bibliai elmélkedések és az imádságok az ökumenikus imahéten, január 18. és 25. között elérhetők a YouVersion bibliai applikációval többek között magyarul is.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Youversion.com

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria