Mókás, kreatív jelmezekbe öltöztek a nagykárolyi idősek klubja tagjai

2019. március 3., vasárnap | 16:44

A Szatmári Egyházmegyei Caritas nagykárolyi nappali idősklubja farsangi mulatságot szervezett február 27-én, szerdán. Tizenhárom idős öltött magára jelmezt, és mutatta azt be a legeredetibb módon.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az idősek körülbelül két hetet készültek az eseményre – tájékoztatott Nagyiván Margit, a központ vezetője. – A legnagyobb munka mindig a jelmezek előkészítése, ugyanis az intézménynek van farsangi ruhatára, de az egyes jelmezeket a nyugdíjasok évről évre átalakítják, hogy soha ne viseljék ugyanazt a darabot kétszer. A kollekció minden évben bővül egy-egy új jelmezzel is. A klubtagok nemcsak a farsangi viseletre, de a kiegészítőkre is figyelmet fordítanak, és igen nagy leleményességről tesznek tanúságot. A varázsló a botját például permetezőcsőből és karácsonyfagömbből állította össze.

A rendezvényt Nagyiván Margit nyitotta meg, aztán sorra jelentette be a mókásabbnál mókásabb figurákat. Az eseményen részt vett, és a szervezésbe is aktívan bekapcsolódott Szász Tünde, a Caritas nagykárolyi munkapontjának vezetője. Az idősek ezúttal is kitettek magukért: a farsang nélkülözhetetlen szereplői mellett – a bohóc, az indián, a virágárus, a roma lány – a rendhagyóbb figurák is felvonultak: mazsorettek, spanyol táncosnő, seriff, Karib-tenger kalózai, Napóleon, Szandi és Viki, sőt a rock and roll királya, Elvis Presley is. A nyugdíjasok nemcsak bemutatták a jelmezeket, hanem bele is élték magukat szerepükbe, utánozva a megjelenített figura mozdulatait, gesztusait, hangját.

A legutolsó felvonuló Holociuc Mária volt, aki idén varázslónak öltözött. Marika néni másfél éve jár a klubba férjével együtt. Az igen aktív klubtag elmesélte nekünk, hogyan ötlötte ki farsangi koreográfiáját. „Azon gondolkodtam, mit is kellene csinálni egy varázslónak. Azt találtam ki, hogy bejövök, körbejárom a termet, közben szól a zene. Intek egyet, leállítom a zenét, és megmondom, hogy az én varázsbotomnak csak akkor van hatása, ha imádkozunk. Mivel mi mind idősek vagyunk, nekünk szükségünk van az imára. Imádkozni fogunk együtt azokért, akik betegek, azokért, akik már nincsenek közöttünk, és aztán mindenkiért. Elmondjuk a Miatyánkot. Mivel a farsang arról szól, hogy jól érezzük magunkat, a varázsbotommal kiűzöm majd a bánatot, a gondot, a bajt, és elmondom: éljen a farsang, mulassunk.” És ez éppen így is történt, ahogy a klubtag előrevetítette. A nyugdíjasok halkan, megilletődötten imádkoztak együtt, szeretettel megemlékezve kedves, már eltávozott társaikról, gondolva a beteg idősekre, akik nem tudtak eljönni a rendezvényre. A csendes szomorúságot varázsbotjával feloldotta aztán Marika néni, és jókedvet varázsolt mindenkinek az arcára. Ezt követően a rendezvény délutánba nyúló mulatsággal folytatódott.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: időskor, ünnepek
Vezető híreink – olvasta már?
szetmallo-hangerdo-nuncius-latogatasa-pannonhalman-szent-benedek-tavaszi-unnepen
Szétmálló hangerdő – A nuncius látogatása Pannonhalmán Szent Benedek tavaszi ünnepén

Szent Benedek tavaszi ünnepét Pannonhalmán, Michael August Blume apostoli nunciussal és a szerzetesi közösséggel együtt misével és utána a „Csend” kiállítás megnyitójával ültük meg március 21-én.

12:44
ez-is-evangelizacio-elkeszult-az-eucharistia-kartyajatek
Ez is evangelizáció… – Elkészült az Eucharistia kártyajáték

Január elején írtunk arról, hogy aki a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve Esztergomban, a Szent Adalbert Központban rendezett konferencián járt, az utolsó napon, a szünetben egy különleges társasjátékkal is találkozhatott, ami az Eucharistia nevet kapta.

2019. március 21., csütörtök