Négyszáz fiatal imádkozta együtt a rózsafüzért Sátoraljaújhelyen

Hazai – 2021. október 21., csütörtök | 19:47

Mintegy négyszáz fiatal imádkozott együtt október 18-án Sátoraljaújhelyen, a Szent István-templomban az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” programhoz kapcsolódva.

Az eseményt a Szent Imre Katolikus Iskolarádiós Hálózat szervezte, és a Szent István Rádió közvetítésén és a Szent István Televízió Youtube-csatornáján keresztül bárki bekapcsolódhatott a közös imádságba.

Bérczessy András igazgató, főszerkesztő köszöntőjében elmondta: sokak számára ismert a Venezuelából indult kezdeményezés, mely Pio atya gondolatát – „Ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, a világ meg fog változni” – világszerte imamozgalommá tette. A rádiós hálózat először 2018-ban szervezett Egerben nagyszabású programot, majd Miskolcon és Jászberényben hívták imára a fiatalokat. Bíznak abban, hogy évről évre egyre többen csatlakoznak a közös imádsághoz.

A zenei szolgálatot idén a sárospataki Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola kórusa adta. A közös imádságban a sátoraljaújhelyi Szent István Katolikus Technikum és Gimnázium, a sátoraljaújhelyi Árpád-házi Szent Margit Katolikus Általános Iskola és Óvoda, a sárospataki Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola, a szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum, a szerencsi Bolyai János Katolikus Általános Iskola és a szikszói Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskola diákjai vettek részt, pedagógus kísérőikkel.

A fiatalok rózsafüzért kaptak ajándékba, melyeket Lóczi Tamás plébános áldott meg. A lelkipásztor kiemelte, hogy a régió katolikus intézményei tevékenyen részt vesznek a közös rózsafüzér imádságban; fontos, hogy az előimádkozó fiatalokkal szüleik is eljöttek, hogy kifejezzék támogatásukat és azt, hogy az imádság nem magányos műfaj, hanem a család életének része.

A diákok a rózsafüzér titkaihoz kapcsolódva saját gondolataikat is megosztották az imádkozókkal.

A Szent István-templomban a paravánokon diákok rajzai láthatók, melyeket az Amoris laetitia-családév és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ihletett.

Az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő további oktatási intézmények nagy számban csatlakoztak a rózsafüzérhez a közvetítéseken keresztül, emellett a világi intézményekben is buzdították a hitoktatók a fiatalokat az imádságra.

Forrás: Egri Főegyházmegye

Fotó: Szent István Televízió (Federics Róbert, Vozáry Róbert)

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria