Novák Katalin: Szeretettel várjuk a Szentatyát!

Hazai – 2023. február 27., hétfő | 12:42

Örömmel értesültem arról, hogy Ferenc pápa hivatalosan is elfogadta a meghívásomat, és április 28–30. között Magyarországra látogat – közölte Novák Katalin köztársasági elnök üzenetét a Sándor-palota február 27-én az MTI-vel.

Novák Katalin Facebook-bejegyzésében azt írta: „Szeretettel várjuk a Szentatyát!”

Az oldalunkon is közölt hivatalos program szerint a pápát magyarországi látogatásán Novák Katalin ünnepélyesen fogadja a Sándor-palota előtti téren április 28-án, pénteken, majd a Szentatya udvariassági látogatást tesz a köztársasági elnöknél a Sándor-palotában. Ezt követően találkozik a miniszterelnökkel, majd az állami hatóságok, a társadalmi élet és a diplomáciai testület képviselőivel a Karmelita kolostor épületében, az eseményen a pápa beszédet is mond.

A pápa péntek délután találkozik püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal a Szent István-bazilikában, ahol szintén beszédet mond.

Ferenc pápa április 29-én, szombaton találkozik szegényekkel és menekültekkel az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban, fiatalokkal a Papp László Sportarénában, és mindkét helyszínen beszédet mond.

Április 30-án, vasárnap délelőtt szentmisét mutat be a Kossuth Lajos téren, és találkozik az egyetemi és kulturális élet képviselőivel.

A pápa hivatalos búcsúztatása a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren lesz vasárnap késő délután.

Forrás: MTI

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria