Nyílt napot tartottak a győri szemináriumban

Hazai – 2020. február 26., szerda | 13:47

A győri Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet a hagyományokhoz híven idén is nyílt napra várta a papi hivatás iránt érdeklődő fiatalokat. Február 22-én, Szent Péter apostol székfoglalásának ünnepén tizenhét érdeklődő látogatott el a szemináriumba, hogy megismerkedjenek a kispapok életével, mindennapjaival.

A szemináriumi nyílt napra a győri, a szombathelyi és a nyitrai egyházmegyékből, valamint a Veszprémi Főegyházmegyéből érkeztek fiatalok.

A regisztráció után rövid képösszeállítást láthattak a résztvevők a szeminárium mindennapi életéről.

Veres András győri megyéspüspök videoüzenetben köszöntötte a jelenlévőket; majd Reisner Ferenc rektor, Kálmán Imre prefektus, Bognár István spirituális és Ézsöl Krisztián papnövendék, a Hallgatói Önkormányzat elnöke mondott köszöntőt.

Ezután a papnövendékek tettek tanúságot: saját hivatástörténetükről beszélve buzdították a fiatalokat, akik indíttatást éreznek a papi szolgálatra, hogy merjenek elköteleződni, igent mondani Isten hívására.

A kiscsoportos beszélgetések során a fiatalok és a kispapok egymást jobban megismerve oszthatták meg egymással gondolataikat, majd a szeminárium kápolnájában együtt imádkozták el a napközi imaórát.

A szentmise főcelebránsa Reisner Ferenc rektor, szónoka Bognár István spirituális volt.

Szentbeszédében István atya lelki zarándoklatra hívott a Vatikánba, Szent Péter apostol sírjához és a Cathedra Petrihez. „Elsőnek lenni a szeretetben” – hangzott el több alkalommal is a prédikáció során – mint követendő irányelv.

Délután az érdeklődők a papnövendékek vezetésével tekinthették meg a szeminárium épületének felújított, valamint felújításra váró részeit.

A nap zárásaként a nyílt nap résztvevői a szeminárium elöljáróinak vezetésével Mária-köszöntő imádsággal adtak hálát a találkozás öröméért a Nagyboldogasszony-székesegyházban. 

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Hencz Márton

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria