Önkéntes beteglátogató képzés indul a Budapesti Katolikus Kórházlelkészségen

2018. szeptember 24. hétfő 21:24

A Budapesti Katolikus Kórházlelkészség szeretettel várja az önkéntes beteglátogató szolgálatra elhivatottságot érző, hitüket gyakorló katolikusok jelentkezését az október elején induló beteglátogató-képzésére.

Az önkéntes beteglátogató szolgálat a budapesti kórházak heti lelkipásztori szolgálatához kapcsolódik. Az önkéntes beteglátogatók a hét egy adott napján a kórházba bejáró katolikus pap látogatását megelőző napon végiglátogatják azt az osztályt, ahova a kiválasztott kórházon belül be lett osztva. A látogatás legfőbb célja lehetővé tenni a betegeknek, ha szentségekhez kívánnak járulni. 

Az önkéntes beteglátogatók missziója azonban ennél összetettebb: mindenkihez szól, egy elfogadó, szeretetteljes jelenlét – Krisztus szeretetével jelen lenni, elvárások nélkül, nyitottan a beteg felé, az ő igényeire érzékenyen, rossz érzés nélkül elfogadva azt is, ha ő erre nem tart igényt.

A képzésre szeptember végéig lehet jelentkezni a Budapesti Katolikus Kórházlelkészség (06-1) 224-8640-es telefonszámán hétköznap 8-16 óra között.

Forrás: Budapesti Katolikus Kórházlelkészség

Fotó: Pixabay

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
papi-szolgalat-kommunizmus-idejen-varju-imre-atyaval-beszelgettunk-20181022155222
Papi szolgálat a kommunizmus idején – Varjú Imre atyával beszélgettünk

Varjú Imre azok között a papok között volt, akik 1956-ban a kórházakban segédkeztek, iratokat sokszorosítottak, majd a megtorlás idején börtönbe kerültek. A súlyos történelmi pillanatokban átélt tapasztalatairól kérdeztük őt. A 2014-ben készült interjúnkat olvashatják nemzeti ünnepünk alkalmából.

12:00
az-eucharisztia-az-egyhaz-eletenek-forrasa-egyhazmegyei-eucharisztikus-lelkinap-oroshazan
Az Eucharisztia az Egyház életének forrása – Egyházmegyei eucharisztikus lelkinap Orosházán

A második előkészületi évre meghirdetett mottó jegyében szerveztek egyházmegyei lelkinapot október 20-án a Békés megyei Orosházán. Az eseménynek a város Jézus Szíve-temploma adott otthont, melynek szomszédságában áll az egyetlen olyan kültéri emlékmű, melyet az 1938-as kettős szentévben állítottak.

2018. október 22. hétfő