Önkéntes beteglátogató képzés indul a Budapesti Katolikus Kórházlelkészségen

2018. szeptember 24., hétfő | 21:24

A Budapesti Katolikus Kórházlelkészség szeretettel várja az önkéntes beteglátogató szolgálatra elhivatottságot érző, hitüket gyakorló katolikusok jelentkezését az október elején induló beteglátogató-képzésére.

Az önkéntes beteglátogató szolgálat a budapesti kórházak heti lelkipásztori szolgálatához kapcsolódik. Az önkéntes beteglátogatók a hét egy adott napján a kórházba bejáró katolikus pap látogatását megelőző napon végiglátogatják azt az osztályt, ahova a kiválasztott kórházon belül be lett osztva. A látogatás legfőbb célja lehetővé tenni a betegeknek, ha szentségekhez kívánnak járulni. 

Az önkéntes beteglátogatók missziója azonban ennél összetettebb: mindenkihez szól, egy elfogadó, szeretetteljes jelenlét – Krisztus szeretetével jelen lenni, elvárások nélkül, nyitottan a beteg felé, az ő igényeire érzékenyen, rossz érzés nélkül elfogadva azt is, ha ő erre nem tart igényt.

A képzésre szeptember végéig lehet jelentkezni a Budapesti Katolikus Kórházlelkészség (06-1) 224-8640-es telefonszámán hétköznap 8-16 óra között.

Forrás: Budapesti Katolikus Kórházlelkészség

Fotó: Pixabay

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
utolso-utjara-kisertek-palos-frigyest-vacon
Utolsó útjára kísérték Pálos Frigyest Vácon

Pálos Frigyes Leó temetése alkalmából március 20-án Beer Miklós váci megyéspüspök mutatott be szentmisét a váci székesegyházban, Varga Lajos váci segédpüspök, Koza József tiszteletbeli kanonok, prépost, címzetes esperes, Tóth Ferenc esperes és Gedeon József koncelebrálásával.

2019. március 22., péntek
orzoje-vagyok-az-en-testveremnek-bemutattak-nemeth-gabor-bioetikai-konyvet
Őrzője vagyok az én testvéremnek – Bemutatták Németh Gábor bioetikai könyvét

Március 21-én este a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán mutatták be Németh Gábor „Bioetikai vázlatok” című könyvét, a kar és a kötetet kiadó Szent István Társulat közös szervezésében.

2019. március 22., péntek