Harmadszor járt a Vajdaságban a Katolikus Karitász orvosmissziója

Külhoni – 2020. február 12., szerda | 16:24

Folytatta egészségmegőrző szolgálatát a Katolikus Karitász orvosmissziója, ezúttal február első hétvégéjén a vajdasági magyarok központjában, Szabadkán.

Immár harmadik alkalommal járt Szabadkán a Katolikus Karitász orvosmissziójának tizenhét fős önkéntes csapata. Ezúttal is a helyi magyarság kontroll- és prevenciós szűrővizsgálata volt az elsődleges cél.

Szombaton a szabadkai karitász és a nagycsaládosok segítségével zajlottak a vizsgálatok a helyi általános iskolában, majd vasárnap Hajdújáráson a Lurkóházban folytatódott a munka.

A két nap során százöt gyermek és száznégy felnőtt vett részt a vizsgálatokon. A felnőttek vérnyomás- és vércukorszint-ellenőrzése, valamint EKG-vizsgálata mellett a nőgyógyászati vizsgálat lehetőségével is sokan éltek, és a hölgyek közül harminckilencen rákszűrésen is részt vettek.

Az elsősorban gyermekek részére meghirdetett szemészeti, fogászati és ortopédiai vizsgálatok eredményeként negyvenhárom szemüveget és huszonhárom lúdtalpbetétet kapnak ingyenesen az arra rászorulók.

Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria