Öt egyházközség együtt készül az eucharisztikus kongresszusra

Kishírek – 2019. augusztus 30., péntek | 17:19

Augusztus 25-én a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való készülődés jegyében szerveztek programot Sopronhorpácson, illetve a plébániához tartozó Egyházasfaluban és Zsirán, melynek keretében Kiss G. Barnabás ferences szerzetes, detroiti magyar lelkész ellátogatott mindhárom egyházközségbe.

Kovács Pál sopronhorpácsi plébános kezdeményezésére öt egyházközség – Egyházasfalu, Keresztény, Sopronhorpács, Und és Zsira – hívei úgy is készülnek a 2020-as eucharisztikus kongresszusra, hogy vendégül látják különböző szerzetesrendek és lelkiségi csoportok képviselőit, akik bemutatkozásuk és tanításaik által hozzásegítik a testvéreket az eredményes felkészüléshez. Kiss G. Barnabás atya látogatása ennek az eseménysorozatnak az első állomása volt.

„SzívéNEK oltárán szüntelenül lobogott” – ez volt a mottója a programnak. Kiss G. Barnabás mindhárom közösségben szentmisét mutatott be, koncelebrált Kovács Pál plébános.

A vendég a ferences szentek és az Eucharisztia kapcsolatáról tanította a híveket. Szentbeszédében arra buzdított, hogy ne csupán a szentmisében és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés során, hanem a mindennapjaikban is éljük meg az Oltáriszentséggel való kapcsolat nagyszerűségét.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria