Ötezer rászorulónak szállít élelmet a DHL Freight

Hazai – 2015. február 27., péntek | 14:45

A DHL Freight Magyarország szállítmányozó vállalat elsőként csatlakozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kezdeményezéséhez, melynek keretében 72 tonna élelmiszert juttat el a rászorulókhoz országszerte – írja a Máltai.hu.

A jelentős mennyiségű adomány hozzávetőleg ötezer hátrányos helyzetű család vagy rászoruló ember élelmezési gondjainak enyhítéséhez járul hozzá Győr-Moson-Sopron, Borsod-Abaúj-Zemplén és Bács-Kiskun megyében.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kérésére a cég három, egyenként 24 tonna rakományt szállító kamionnal juttat el 72 tonna adományt a szeretetszolgálat Győrben, Miskolcon és Kecskeméten található regionális központjaiba, ahonnan több városba is továbbítják majd az élelmiszert. A nagyszabású segélyakció áprilisig tart.

„A jelentős mennyiségű élelmiszer-adomány útjának megtervezése és logisztikája testhezálló feladat a DHL Freight számára. Nagyon örülünk, hogy a Máltai Szeretetszolgálat partnereként részesei lehetünk egy ilyen fontos kezdeményezésnek – bízunk benne, hogy kiterjedt hálózatunk és egyedülálló erőforrásaink révén a jövőben is támogathatjuk majd tevékenységüket, hogy a távolság ne jelentsen akadályt a segítségnyújtásban” – mondta el Kulcsár Attila, a DHL Freight Magyarország értékesítési- és marketingigazgatója.

Az élelmiszer-adomány eljuttatása az ország különböző nagyvárosaiba komoly segítséget jelent – szögezte le Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke. – A szállítási költségek miatt a karitatív szervezetek arra kényszerülnek, hogy az adományokat, ha csak lehet, helyben használják fel. Ha nagyobb mennyiségű élelmiszerhez jutnak hozzá, akkor a szállítás gazdaságos megszervezése jelent komoly kihívást, a DHL Freight felajánlása azonban lehetővé tette, hogy az ország egymástól távol eső településein is segítsünk.

A Máltai Szeretetszolgálat kiterjedt hálózattal rendelkezik, az ország 350 pontján segíti a rászoruló családokat, az idős, fogyatékkal élő és hajléktalan embereket.

Fotó: Máltai.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria