Óvodát áldottak meg Balatonban és Borsodszentgyörgyön

Hazai – 2018. szeptember 13., csütörtök | 15:09

Szeptembertől az Egri Főegyházmegye fenntartásába került a balatoni és a borsodszentgyörgyi óvoda, így a balatoni székhelyű Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvoda a 2018/19-es tanévet két új tagintézménnyel bővülve kezdte meg, melyeket Ternyák Csaba érsek áldott meg szeptember 2-án.


KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Az intézmények mind Borsodszentgyörgyön, mind Balatonban a mikófalvi telephellyel együtt már öt éve egyházi iskolaként működnek. Azóta gyarapszik a tanulói létszám, erősödik a gyermekek és az itt dolgozó pedagógusok hitélete.

A szeptember 2-i átadóünnepségen az iskolalelkészek és a vezető óvónők kérték az érsektől, hogy áldja meg a tagintézményeket, majd az óvodások műsorral köszöntötték az új fenntartó képviselőit.


Udzeliné Murányi Enikő és Németh Gyula polgármesterek az óvodák előző fenntartóinak képviseletében elmondták: nyugodt szívvel adják át intézményeiket az Egyháznak, mert öt éve mindkét iskolának jó gazdája volt a főegyházmegye – a szülők, a gyermekek és az ott dolgozó pedagógusok megelégedésére.


Ternyák Csaba egri érsek mindkét településen megáldotta az óvodákat és az átvételi ünnepségen jelen lévő óvodás gyermekeket és szüleiket.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria