Papi és lelkipásztori kisegítői találkozó Nagybecskereken

2019. március 14., csütörtök | 16:32

Március 13-án a Nagybecskereki Egyházmegye papjai, állandó diakónusai és a lelkipásztori kisegítői találkoztak Nagybecskereken. Összejövetelük fő témája az Ariadne egyházi adminisztrációs szoftver kezelése volt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Szentgyörgyi Árpád, a szoftver tulajdonosa és fejlesztője ismertetőjében elmondta, hogy az Ariadne adminisztrációs program már több mint egy évtizede létezik, és több mint ezer katolikus és református egyházközség használja. A programot folyamatosan fejlesztik, az igényekhez igazodva; kezelése könnyen megtanulható, és jelentősen megkönnyíti a plébániai adminisztrációs munkát.

A Nagybecskereki Egyházmegyében január elsejétől minden plébánián kötelező e program használata. Ennek megfelelően a március 13-án tartott papi, diakónusi és lelkipásztori kisegítői találkozó elsődleges célja az volt, hogy a résztvevők útmutatást kapjanak a program használatához.

A találkozó végén Német László püspök ismeretette a közeljövőben várható találkozók és egyéb események időpontjait. A program közös ebéddel zárult.

Forrás: Masa Tamás/Nagybecskereki Egyházmegye

Fotó: Elias Ohoiledwarin

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: pasztoráció
Vezető híreink – olvasta már?
egyszeru-es-szep-bemutattak-csiksomlyoi-papai-szentmise-liturgikus-eszkozeit
Egyszerű és szép – Bemutatták a csíksomlyói pápai szentmise liturgikus eszközeit

A Ferenc pápa által Csíksomlyón celebrált június 1-jei szentmisén használatos liturgikus eszközöket és a Gyulafehérvári Főegyházmegye első, erre az alkalomra készült Evangeliáriumát mutatták be május 24-én, pénteken a székelyudvarhelyi-szombatfalvi Szent György Plébánia közösségi házában.

2019. május 24., péntek
a-feltamadasba-vetett-hit-mi-remenyunk-bemutattak-szabo-ferenc-sj-ket-uj-konyvet
Hogy meglássuk a szeretet-Istent – Bemutatták Szabó Ferenc SJ két új könyvét

Május 23-án este az Építészet és Művészet Kévés Stúdió Galéria és az Építészek, Mérnökök, Képzőművészek Egylete Baross utcai székházában tartották Szabó Ferenc SJ „Isten nem halt meg” és „»Mindig neki harangozunk…« – Istenkereső magyar költők és írók” című könyveinek bemutatóját.

2019. május 24., péntek