Papi és lelkipásztori kisegítői találkozó Nagybecskereken

2019. március 14., csütörtök | 16:32

Március 13-án a Nagybecskereki Egyházmegye papjai, állandó diakónusai és a lelkipásztori kisegítői találkoztak Nagybecskereken. Összejövetelük fő témája az Ariadne egyházi adminisztrációs szoftver kezelése volt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Szentgyörgyi Árpád, a szoftver tulajdonosa és fejlesztője ismertetőjében elmondta, hogy az Ariadne adminisztrációs program már több mint egy évtizede létezik, és több mint ezer katolikus és református egyházközség használja. A programot folyamatosan fejlesztik, az igényekhez igazodva; kezelése könnyen megtanulható, és jelentősen megkönnyíti a plébániai adminisztrációs munkát.

A Nagybecskereki Egyházmegyében január elsejétől minden plébánián kötelező e program használata. Ennek megfelelően a március 13-án tartott papi, diakónusi és lelkipásztori kisegítői találkozó elsődleges célja az volt, hogy a résztvevők útmutatást kapjanak a program használatához.

A találkozó végén Német László püspök ismeretette a közeljövőben várható találkozók és egyéb események időpontjait. A program közös ebéddel zárult.

Forrás: Masa Tamás/Nagybecskereki Egyházmegye

Fotó: Elias Ohoiledwarin

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: pasztoráció
Vezető híreink – olvasta már?
szetmallo-hangerdo-nuncius-latogatasa-pannonhalman-szent-benedek-tavaszi-unnepen
Szétmálló hangerdő – A nuncius látogatása Pannonhalmán Szent Benedek tavaszi ünnepén

Szent Benedek tavaszi ünnepét Pannonhalmán, Michael August Blume apostoli nunciussal és a szerzetesi közösséggel együtt misével és utána a „Csend” kiállítás megnyitójával ültük meg március 21-én.

12:44
ez-is-evangelizacio-elkeszult-az-eucharistia-kartyajatek
Ez is evangelizáció… – Elkészült az Eucharistia kártyajáték

Január elején írtunk arról, hogy aki a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve Esztergomban, a Szent Adalbert Központban rendezett konferencián járt, az utolsó napon, a szünetben egy különleges társasjátékkal is találkozhatott, ami az Eucharistia nevet kapta.

2019. március 21., csütörtök