Papszentelés és búcsú Máriapócsón

Hazai – 2014. április 28., hétfő | 12:31

Szórványban élő egyházközségek búcsúját tartották április 27-én, vasárnap Máriapócson. A búcsúi szent liturgián Kocsis Fülöp megyéspüspök áldozópappá szentelte Boksay Péter diakónust – tájékoztat a Hajdúdorogi Egyházmegye honlapja.

Vasárnap tartották Máriapócson a szórványban élő egyházközségek búcsúját. A búcsú programja utrenye imádsággal kezdődött, majd szent liturgiával folytatódott. Ezt követően indult az emlékmenet a Pápa térről a kegytemplomba Boldog II. János pápa szentté avatásának alkalmából. A menet a püspöki szent liturgiára érkezett a templomba, ahol Kocsis Fülöp megyéspüspök pappá szentelte Boksay Péter diakónust. Végül processziót tartottak a kegytemplomtól a temetőbe.

Boksay Péter 1978-ban született Budapesten. 2001-ben az ELTE-TÓFK karon szerzett tanítói diplomát, majd a Görögkatolikus Papnevelő Intézetben folytatta tanulmányait. A váci propedeutikus évet követően Nyíregyházán tanult. A szemináriumi évek után papnövendékként három helyen szolgált. 2012-ben Máriapócson az Istenszülő elszenderedése és mennybevitele ünnepi búcsún Kocsis Fülöp püspök szentelte diakónussá. Jelmondata: „Uram, Te mindent tudsz, Te tudod, hogy szeretlek”.

Magyar Kurír