Püspöki áldás a Csíksomlyóra tartó zarándokvonatra

Hazai – 2014. június 2., hétfő | 15:40

Június 5-én, csütörtökön érkezik Debrecenbe a Csíksomlyóra tartó Boldogasszony Zarándokvonat, ahol Bosák Nándor püspök megáldja a zarándokokat – tájékoztat a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye.

Szokás volt, hogy az egy-egy településen áthaladó zarándokokat a helyi lakosok szeretettel fogadták, átadták nekik fohászaikat és kéréseiket, kérték, értük is imádkozzanak útjuk során.

A szervezők szeretettel hívnak és várnak mindenkit Debrecenből és környékéről június 5-én 8.40-kor a debreceni vasútállomásra, hogy üdvözölhessék a vonattal érkező több mint 700 zarándokot.

Rövid ünnepségre kerül sor a vasútállomáson, melynek keretében a debreceni Szent József Gimnázium diákjai énekkel köszöntik a zarándokokat, majd Bosák Nándor, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye főpásztora püspöki áldásával indul tovább a vonat 9 órakor.

A zarándokvonaton rádióstúdiót és gyóntatófülkéket is kialakítottak, a hangszórókon keresztül a zarándokok együtt tudnak majd imádkozni. A zarándoklat lelki vezetői Burbela Gergely verbita tartományfőnök, Görbe László piarista és Tímár Asztrik ferences szerzetes lesznek.

A csíksomlyói zarándoklatot az idei évben 75 éve püspökké szentelt Márton Áron erdélyi püspök oltalmába ajánlották.

A vonat utasai az előző évekhez hasonlóan a csíksomlyói búcsú mellett ellátogatnak a székelyföldi Gyergyószentmiklósra és Gyimesbükkre is.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria