Püspöki szentmise Rimócon

2019. február 28., csütörtök | 13:05

Beer Miklós váci megyéspüspök mutatott be szentmisét a rimóci Szent Miklós-plébániatemplomban február 24-én. A szertartáson, melyen koncelebrált Czombos József mesterkanonok, helyi plébános, az idősekért imádkoztak.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A szentmisére Rimóc lengyelországi testvértelepüléséről, Dlutówból is érkeztek hívek, hogy együtt imádkozzanak és ünnepeljenek. A szentmisét követően 150 időskorút – 70 év feletti személyt – vendégeltek meg ünnepi ebéddel a falu sportcsarnokában. Ezt követte a délutáni ünnepi előadás az idősek farsangja, amelyen Beer Miklós püspök köszöntötte a résztvevőket.

Forrás: Váci Egyházmegye

Fotó: Burik-Vincze Ágota

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
szetmallo-hangerdo-nuncius-latogatasa-pannonhalman-szent-benedek-tavaszi-unnepen
Szétmálló hangerdő – A nuncius látogatása Pannonhalmán Szent Benedek tavaszi ünnepén

Szent Benedek tavaszi ünnepét Pannonhalmán, Michael August Blume apostoli nunciussal és a szerzetesi közösséggel együtt misével és utána a „Csend” kiállítás megnyitójával ültük meg március 21-én.

12:44
ez-is-evangelizacio-elkeszult-az-eucharistia-kartyajatek
Ez is evangelizáció… – Elkészült az Eucharistia kártyajáték

Január elején írtunk arról, hogy aki a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve Esztergomban, a Szent Adalbert Központban rendezett konferencián járt, az utolsó napon, a szünetben egy különleges társasjátékkal is találkozhatott, ami az Eucharistia nevet kapta.

2019. március 21., csütörtök