ReménykeltŐ ifi estet tartottak Zalaegerszegen

Hazai – 2023. november 30., csütörtök | 10:33

Krisztus Király ünnepéhez és az ifjúsági világnaphoz kapcsolódóan november 24-én a Szombathelyi Egyházmegye ifjúsági estet szervezett ReménykeltŐ néven a zalaegerszegi Mindszenty József Gimnázium kápolnájában.

A program szentmisével kezdődött, amelyen Kürnyek Róbert atya, a Szent Kereszt-templom templomigazgatója prédikációjában Jákob és Isten küzdelméről elmélkedett. Emlékeztette a résztvevőket, hogy Isten szeret minket még akkor is, ha időnként butaságokat cselekszünk. A mi feladatunk, hogy odaadjuk magunkat Istennek, ahogy Jákob is odaadta magát, így új neve és személyisége lett, amit Istennek köszönhet. Fontos, hogy megtaláljuk saját helyünket, feladatunkat, amit Isten készít nekünk – tette hozzá.

A szentmisét agapé követte, melynek során lehetőség nyílt ismerkedni, kötetlenül beszélgetni.

Eberlein Éva tanúságtételével folytatódott az alkalom, aki saját élete példáján keresztül buzdította a fiatalokat a mélyebb hitre, Krisztus követésére. Kiemelte, hogy csak nagyon kevés életesemény felett van valódi hatalmunk, a legtöbb dolog egyszerűen megtörténik velünk. Ezeket Isten akarja vagy megengedi. A legfontosabb éppen emiatt, hogy a reményünk szilárd alapokon álljon.

Az alkalom szentségimádással zárult, amelyen a fiatalok énekekkel, imákkal és csendben is magasztalták Istent.

Néhány vélemény a résztvevőktől:
„Nagyon tetszett, hogy a tanúságtétel fiatalos hangvételű volt, így nekünk szólt. A szentségimádás során tetszettek a dalok és az egész hangulat.” (15 éves diák)

„Számomra ez az este fantasztikus volt, megbántam volna, ha nem megyek el. A szentmisén Robi atya prédikációja nagyon meghatott, a szavai a szívemig hatoltak. Amilyen lelkiállapotban és belső kérdésekkel érkeztem, mindenre választ kaptam már az alkalom elején. Az est további részében jókat beszélgettünk a többiekkel, nagyon felemelő volt látni, milyen jó közösség van Zalaegerszegen, mennyire együttműködőek és befogadóak. Eberlein Éva tanúságtétele zseniális volt, az előadási stílusával értékes mondanivalót közölt számunkra, sok gondolatot megjegyeztem tőle is! A szentségimádás pedig különösen jó lehetőség volt arra, hogy elmélyítsem magamban a hallottakat és odaadjam az életemet Jézusnak!” (18 éves diák)

„Nagyon tetszett, hogy az önkéntesek határozottak voltak, megszólítottak minket, mikor megérkeztünk, segítettek, hogy mi merre van. Jó volt a tanúságtevő, hiteles és jó kiállású. Tetszett a prédikáció és az utána következő szentségimádás is jól lett lebonyolítva. Talán lehetett volna kicsit hosszabb az alkalom. Örülök, hogy ott lehettem.” (20 éves diák)

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria