Rómában kertet avattak a Laudato si’ kezdetű enciklika tiszteletére

Kitekintő – 2020. november 26., csütörtök | 16:00

Az Örök Város legmagasabb dombján, az Esquilinuson, egy multikulturális negyedben található a park, melyet az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma ökológia és teremtett világ szekciójának koordinátora, Joshtrom Isaac Kureethadam áldott meg november 24-én, a fák napján. A Konfuciusz-kertben levő zöldterületet a Laudato si’ kezdetű enciklikáról nevezték el.

A szertartás keretében két kis ciprusfát ültettek, melyek a római botanikus kertből valók. A parkmegáldáson jelen voltak a városnegyed lakói, az Esquilinuson működő vásárcsarnok vezetői és dolgozói, illetve a közeli Szent Özséb-plébánia hívei. 

Joshtrom Isaac Kureethadam Assisi Szent Ferenc szavait idézte az egybegyűlteknek, melyekkel Ferenc pápa indította Laudato si’ (Áldott légy) kezdetű, 2015-ben megjelent enciklikáját, ami közös otthonunk, a Föld megóvásával foglalkozik.

A kertben egy szép datolyaszilvafát is megcsodálhatnak a látogatók, mely Nagaszakiból érkezett. A pápa éppen egy évvel ezelőtt, 2019. november 24-én járt a felkelő nap országában. A hét folyamán bokrokat ültetnek az Esquilinus domb utcaszakaszain.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria