Rylko bíboros: A krakkói Ifjúsági Világtalálkozó a fiatalok jubileuma lesz

Kitekintő – 2015. július 28., kedd | 16:03

A jövő évi krakkói világtalálkozó előkészületeiről a Vatikáni Rádió készített összefoglalót.

Az egész világ fiataljainak nagy ünnepe lesz a krakkói világtalálkozó – írja Stanisław Rylko bíboros, a Világiak Pápai Tanácsának elnöke az ifjúsági világtalálkozóra szóló üzenetében. – Krakkóban a fiatalok az irgalmasságról mint életideálról és mint vallásunk hitelességének kritériumáról elmélkednek majd. Krakkóból terjed szét Isten irgalmas szeretetének reményteli üzenete az egész világra, minden ember számára a földön.

* * *

Az Ifjúsági Világtalálkozó spirituális központja az Isteni Irgalmasság és Szent Faustyna Kowalska szentélye lesz. A lengyel szent az Isteni Irgalmasság apostola volt. A kegyhelyet Szent II. János Pál szentelte fel 2002-ben.

A kegyhelyen létrehozzák majd az „Irgalmasság központját” – számos gyóntatószékkel, ahol a fiataloknak lehetősége nyílik a kiengesztelődés szentségéhez járulni különböző nyelveken.

A találkozó idején az ún. Campus Misericordiae síkságon felállítanak egy jelképes Szent Kaput, amely a rendezvény szentévi jellegének látható jele lesz. Ferenc pápa néhány fiatal kíséretében áthalad majd ezen a kapun 2016. július 30-án, szombaton este, az imavirrasztás kezdetén.

Július 31-én, vasárnap a zárószentmisét követően Ferenc pápa átad egy világító lámpást az öt kontinensről öt fiatal párnak, a Krisztus által elhozott irgalmasság tűzének jelképeként. A Szentatya ezzel elindítja majd a fiatalokat a világ minden tájára az Isteni Irgalmasság tanúságtevőiként és misszionáriusaiként.

Forrás: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria