Segítsünk találékonyan! – Egy panzió adott szállást egy hajléktalan férfinak a járvány idején

Kitekintő – 2020. március 29., vasárnap | 10:02

A Fiatalok a békéért mozgalom nápolyi csoportjának Facebook-oldalán találtuk ezt a történetet arról, mi történhet, ha valaki figyel a szegényekre, az internet népe pedig összefog, sok jószándék találkozik és akinek lehetősége van rá, nagylelkű ajánlatot tesz. A nápolyi Giovanni, aki 16 éve az utcán él, szállást kapott egy panzióban.

A Sant’Egidio közösséghez kötődő mozgalom fiatal tagjai kitették a képeket az internetre Giovanniról, aki a nápolyi Rodinò téren fagyoskodott. Vittek neki ennivalót és maszkokat. Néhány óra leforgása alatt rengeteg üzenet érkezett, nagyon sok megosztást kapott a történet, egy Facebookon népszerű személyiség is megosztotta. Az ő posztja alatt jelentkezett Ursula: „Van egy panzióm, szeretném vendégül látni Giovannit”. Március 26-án a fiatalok el is mentek a hajléktalan férfiért és elkísérték új szálláshelyére, ahol nagy örömére tizenhat év után először ágyban aludhatott.

„Köszönjük, hogy ilyen jó véget érhetett a történet és köszönet mindenkinek, aki nem maradt közömbös. És amit ez a történet tanít nekünk, az az, hogy csak együtt tudunk változtatni azoknak a láthatatlan embereknek az életén, történetén, akik a figyelmes tekintetnek köszönhetően újra reményre találhatnak. Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult, hogy ebben a nehéz időben az életünk könyvébe egy ilyen boldog történet is íródjon” – írták Facebook-oldalukon a Fiatalok a békéért mozgalom tagjai. 

Forrás és fotó: Giovani per la Pace Napoli – Sant'Egidio/Facebook

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria