Serfőző Levente előadásával kezdődött a Szombathelyi Egyházmegye hitoktatóinak tavaszi továbbképzése

Hazai – 2023. március 24., péntek | 18:05

Március 17-én, pénteken rendezték meg az idei tanév második hitoktatói továbbképzését Szombathelyen. Serfőző Levente, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Kateketikai Intézetének vezetője, oktatási püspöki helynöke, valamint kateketikai és ifjúsági referense tartott online ismertetőt az újonnan megjelent katekézis direktóriumáról, majd kisebb csoportokban beszélgettek a résztvevők.

Az előadó felvázolta a direktórium keletkezését, visszamenőleg Szent Ágostontól egészen napjainkig. Kérte a résztvevőket, hogy a direktórium legyen a segítőjük abban, hogy vonzóbbá tudják tenni a Jézussal való kapcsolatot, és elmondta, hogy a személyük, életmódjuk, imaéletük segít ebben, valamint az, ha látják rajtuk a lelkesedést és vidámságot.

Továbbá kitért a müsztagógiára: a titok nem a hétköznapi ember szóhasználatában lévő titkot jelenti, hanem azt, hogy Isten feltárja magát, és közel kerül az emberhez. Hangsúlyozta, hogy hívják fel az emberek figyelmét a szentmise fontosságára.

Az előadás végén három kérdést tett fel a hitoktatóknak Serfőző Levente, ezeket kiscsoportokban vitatták meg, majd a végén közösen megbeszélték, ezzel is motiválva egymást.

A teljes beszámoló ITT olvasható.

Szöveg: Timárné Móricz Hajnalka

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria